Att göra i Grekland

Vad finns det att göra i Grekland? Det är en superbra fråga och svaret är som oftast: Det beror på. Vad vill du göra? För det mesta finns. Läs och se våra tips på saker som du kan planera in till din nästa resa.

Grekland är en av de mest populära turistdestinationerna i världen, och det är inte svårt att förstå varför. Med sin rika historia, vackra stränder, fantastiska mat och hisnande landskap, finns det något för alla i detta vackra land.

Från antika ruiner och museer till öar med kristallklart vatten och pittoreska byar, vi kommer att utforska allt som Grekland har att erbjuda. Häng med oss när vi tar dig på en resa genom detta fantastiska land i Europa som är fullt av spännande upplevelser och minnen för livet.

Saker att göra i Grekland
Santorini

Att göra i Grekland

Vi försöker blanda saker så att det finns något som tilltalar alla. Vi hoppas innerligt att vi har lyckats samla ihop ett gäng bra tips inför din nästa resa. Enjoy:

Utforska de grekiska öarna

Grekland har mer än 6 000 öar, varav cirka 200 är bebodda. Varje ö har sin egen unika karaktär och charm. Från den glamorösa ön Mykonos till den pittoreska ön Santorini med dess solnedgångar, finns det en ö för varje smak.

Besök Meteora

Meteora är en av de mest spektakulära platserna i Grekland. Det är ett område med stora klippformationer där medeltida kloster har byggts på toppen av klipporna. Dessa kloster är ett imponerande exempel på mänsklig uthållighet och skicklighet.

Njut av grekisk mat och dryck

Grekisk mat & dryck är känt för sin friska och hälsosamma stil. Försök att prova den grekiska nationalrätten moussaka, tzatziki och färsk fetaost. Och glöm inte att smaka på det lokala vinet och ouzo, en anisbaserad dryck.

Upptäck antikens historia i Olympia

Olympia är en antik stad som var hem för de första olympiska spelen. Här kan du besöka det antika stadion, se resterna av de antika byggnaderna och lära dig mer om den antika grekiska historien.

Besök Akropolis i Aten

Akropolis är en av de mest ikoniska platserna i Grekland och en av de mest imponerande historiska platserna i världen. Detta antika tempelkomplex ligger på en höjd i Aten och bjuder på fantastisk utsikt över staden.

Besök Akropolis i Aten i Grekland
Akropolis

Utforska kuststäderna

Greklands kustlinje sträcker sig över 13 000 km, och det finns många vackra kuststäder att utforska. Nafplio, Kavala och Chania är bara några av de kuststäder som erbjuder vacker arkitektur, fantastiska stränder och god mat.

Besök Korfu

Korfu är en av de mest populära öarna i Grekland och erbjuder en blandning av fantastiska stränder, kultur och historia. Du kan besöka gamla staden Korfu, vandra genom bergen och njuta av havsutsikten.

Besök Delphi

Delphi var en gång det mest heliga stället i antikens Grekland och var känt som ”navet i världen”. Det var platsen där det oraklet, som uttalade profetior, var beläget. Idag är Delphi en av de mest populära turistattraktionerna i Grekland, med många välbevarade antika byggnader och monument.

Vandring på Pelion

Pelion är en bergskedja på östkusten av Grekland. Det är känt för sin fantastiska skönhet och vandringsleder som erbjuder vackra vyer över havet och den omgivande naturen. Det är en perfekt plats för en aktiv semester och att utforska Greklands bergiga landskap.

Besök Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är känd för sin fantastiska mat, rika kultur och livliga nattliv. Det är också en stad med en rik historia, med byggnader och monument från antiken, bysantinska och ottomanska tider.

Besök Thessaloniki i Grekland
Kyrka i Thessaloniki

Utforska Zagoria byarna

Zagoria byarna är en grupp av 46 pittoreska byar som ligger i norra Grekland. Dessa byar är kända för sin fantastiska natur, vandring och traditionell arkitektur. Det är en perfekt plats att besöka för en avkopplande semester och att uppleva en del av den autentiska grekiska kulturen.

Besök Monemvasia

Monemvasia är en by på en klippa på den östra sidan av Peloponnesos-halvön. Det är en unik plats med en rik historia som går tillbaka till medeltiden. Monemvasia är känd för sin medeltida arkitektur och pittoreska byggnader som ligger på en klippa med fantastisk utsikt över havet.

Videotips om saker att göra i Grekland

Här är en riktigt härlig video som Global Village på YouTube gjort om platser att se i Grekland:

Vill du lära dig mer om detta härliga land inför din semester? Läs om Mat och Dryck i Grekland.

Livet är till för att levas

Comments

Comments are closed.