Att göra i Singapore

I det här inlägget så går vi igenom och tipsar om saker att göra i Singapore. Förhoppningsvis så kan det ge dig inspiration till din kommande resa till detta underbara land.

Singapore, officiellt Republiken Singapore, är en liten ö-stat i Sydostasien. Landet har en rik historia som är djupt rotad i det mångsidiga kulturarvet.

Sydostasien är vida känt för sin underbara natur. Som till exempel Maya Bay som finns i grannlandet Thailand eller som Malaysias uråldriga regnskog Taman Negara.

Landets historia

Malajerna bosatte sig där

Ön koloniserades ursprungligen av malajerna, som gav den namnet Temasek, vilket betyder ”sjöstad” på malajiska. Ön var en handelsplats för köpmän från Kina, Indien och den malajiska skärgården. År 1819 etablerade den brittiske statsmannen Sir Stamford Raffles en handelsplats på ön, som så småningom blev en brittisk koloni.

Kolonialtiden i Singapore

Under kolonialtiden utvecklades Singapore till en stor hamn och ett kommersiellt centrum som lockade invandrare från hela världen. Stadsstaten spelade en viktig roll under andra världskriget, eftersom den ockuperades av japanerna under kriget och britterna återtog kontrollen över ön efter kriget.

År 1963 blev Singapore självständigt från Storbritannien och anslöt sig till Malaysia, men unionen blev kortvarig och Singapore blev återigen en självständig nation 1965.

Stark utveckling

Sedan självständigheten har landet genomgått en snabb ekonomisk utveckling och är nu ett av de rikaste och mest utvecklade länderna i världen. Stadsstaten är känd för sin rena och effektiva regering, sin moderna infrastruktur och sin företagsvänliga miljö.

Mångfald i Singapore

Landet har en mångsidig befolkning av kinesisk, malaysisk och indisk härkomst, och sammansmältningen av dessa kulturer kan ses i dess mat, festivaler och sedvänjor. Det är också känt för sina grönområden, med många parker och trädgårdar, till exempel den berömda Gardens by the Bay, som har blivit populära turistattraktioner.

Utresebiljett

När du behöver en utresebiljett så kan du använda Onwardticket för en smidig lösning.

Ready for take off

Att göra i Singapore

Det är en pulserande och spännande stad som erbjuder något för alla. Vare sig du besöker för första gången eller är en återkommande resenär kommer du att hitta massor av saker att göra och se i denna sydostasiatiska pärla. Här är några av de bästa sakerna att göra i Singapore:

Utforska Gardens by the Bay

Denna prisbelönta trädgård har fantastiska superträd och en varierad samling växter från hela världen. Besökare kan ta en promenad längs den upphöjda OCBC Skyway, som erbjuder panoramautsikt över trädgården och staden.

Besök Marina Bay Sands

Detta ikoniska landmärke erbjuder en mängd olika attraktioner, bland annat en infinitypool på taket, ett lyxigt köpcentrum och ett kasino. Besökare kan också njuta av en måltid på en av de många restaurangerna eller se en show på Marina Bay Sands Theater.

Ta en promenad längs Orchard Road

Denna berömda shoppinggata är hem för många högklassiga varuhus, designbutiker och lokala märken. Besökare kan också njuta av de många gatuföreställningar och festivaler som äger rum på Orchard Road.

Besök Merlion

Denna ikoniska staty är en symbol för Singapore och erbjuder fantastisk utsikt över staden. Besökare kan ta en promenad längs strandpromenaden och njuta av de många gatuförsäljarna och matstånden.

Utforska Singapore Zoo

Denna världsberömda djurpark är hem för mer än 2 800 djur från hela världen. Besökare kan ta en spårvagnstur genom de olika zonerna och se djur i sina naturliga miljöer.

Ta en matresa

Singapore är känt för sin utsökta och varierande mat. Besökare kan ta en matresa för att smaka på lokala rätter och lära sig om de olika kulturer som har påverkat Singapores kök.

Besök Sentosa Island

På detta populära turistmål finns många attraktioner, till exempel Universal Studios Singapore, S.E.A. Aquarium och Merlion Walk. Besökare kan också njuta av de många stränderna, vattensporter och nattlivet på ön.

Här finns det alltid något att göra och se, från den naturliga skönheten i dess trädgårdar och parker till det pulserande gatulivet och de kulturella attraktionerna. Oavsett om du är ute efter äventyr eller avkoppling har Singapore något för alla.

Videoinspiration Singapore

För ännu mer inspiration och pepp innan du bokar flygbiljetten så kika in denna härliga video om denna underbara destination:

Läs fler inlägg

Livet är till för att levas