Bästa backpacker-reseförsäkringen

Vilken är den bästa backpacker-reseförsäkringen? Kort och gott så är svaret på den frågan: Det beror på. Var ska du resa? Vad ska du göra? Hur länge ska du vara borta? Har du dyra saker med dig? Det är några av frågorna du bör ställa dig innan du väljer din försäkring.

Bästa backpacker-reseförsäkringen

Försäkringsbolaget ERV har en särskild reseförsäkring för just backpackers. Man kan också skräddarsy sin egna reseförsäkring via deras hemsida. Så det går att välja och vraka lite precis som man vill vilket så klart underlättar en hel del.

Det betyder inte att dom är bäst, vilken som är bäst för dig handlar helt och hållet om var du ska och vad du ska göra.

En bra idé är att alltid jämföra kostnaden för att förlänga din egen hemförsäkring gentemot att teckna en särskild reseförsäkring. Din hemförsäkring täcker dig de 45 första dagarna som du är utomlands. Efter det så behöver du teckna en egen reseförsäkring eller förlänga hemförsäkringen.

Ha en försäkring när du backpackar

Det finns flera anledningar till varför man bör ha en reseförsäkring när man reser:

 1. Sjukdom eller skada: Om du blir sjuk eller skadar dig under resan kan kostnaderna för läkarvård och medicinering vara mycket höga. En reseförsäkring kan täcka dessa kostnader och ge dig tillgång till nödvändig medicinsk hjälp.
 2. Olyckor: Olyckor kan hända när som helst och var som helst, och det kan vara svårt att förutse vad som kan hända när du reser. En reseförsäkring kan ge dig ekonomiskt skydd om du råkar ut för en olycka.
 3. Stöld eller förlust: Om dina tillhörigheter blir stulna eller förlorade under resan kan en reseförsäkring täcka kostnaderna för att ersätta dina förlorade eller stulna tillhörigheter.
 4. Avbokning eller försening: Om din resa avbryts eller försenas på grund av ogynnsamma väderförhållanden, strejker, sjukdom eller andra orsaker, kan en reseförsäkring täcka kostnaderna för hotell, transport och andra utgifter som uppstår på grund av förseningen eller avbokningen.
 5. Evakuering: Om du befinner dig på en plats där det inträffar en naturkatastrof eller annan farlig situation kan en reseförsäkring täcka kostnaderna för en nödevakuering.
 6. Skydd för familjen: Om du blir skadad utomlands och behöver få vård i hemlandet så kan sjukhustransport bli oerhört dyrt om du inte är försäkrad, har du inte råd kan du behöva belasta nära och kära.

Vad ska man tänka på när man väljer försäkring?

När man försöker hitta bästa backpacker-reseförsäkringen är det viktigt att tänka på följande:

 1. Typ av försäkring: Det finns olika typer av reseförsäkringar, såsom enkel eller flerresor, och det är viktigt att välja en som passar dina specifika resplaner. Om du planerar att resa flera gånger under ett år kan det vara fördelaktigt att välja en flerresorsförsäkring.
 2. Omfattning: Kolla vad som ingår i försäkringen och vad som är undantaget. Vissa reseförsäkringar inkluderar inte vissa aktiviteter eller sjukdomar, så det är viktigt att se till att du väljer en försäkring som täcker dina behov.
 3. Resmål: Vissa reseförsäkringar täcker inte vissa destinationer eller regioner, så det är viktigt att se till att du väljer en försäkring som gäller för det land eller område du ska besöka.
 4. Varaktighet: Vissa försäkringar har en maxgräns för hur länge du kan vara borta på en resa, så det är viktigt att välja en försäkring som täcker hela din resa.
 5. Kostnad: Kolla vad försäkringen kostar och vad som ingår i priset. Det är också viktigt att jämföra priser och villkor från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa reseförsäkringen för dina behov.
 6. Kundtjänst: Ta reda på hur kundtjänsten fungerar hos försäkringsbolaget. Det kan vara viktigt att ha tillgång till support om något händer under resan.
 7. Betyg och recensioner: Kolla betyg och recensioner från andra som har köpt försäkringen. Det kan ge dig en uppfattning om hur försäkringsbolaget fungerar och hur bra deras försäkringar är.

Det är några men inte alla anledningar till varför man ska ha en reseförsäkring.

Video om backpacker-reseförsäkring

I den här videon så förklarar Travel Beans på ett väldigt bra sätt om hur man ska tänka när man väljer en reseförsäkring för backpackers:

Läs Fler Inlägg

Livet är till för att levas