Bästa Bankkortet på Resor

Man kan faktiskt spara en hel del pengar genom att välja det absolut bästa bankkortet på resor. Dels så bör man ha ett extra kort med sig i reserv. Det som man ska leta efter är ett kort utan fast avgift, valutapåslag eller uttagsavgifter.

Men dels så vill man även ha ett ut kort utan valutapåslag eller onödiga uttagsavgifter.

Bästa bankkort utomlands

Det snabba och korta svaret på frågan om vilket kort som är bäst utomlands? Lunar. Deras kort är det bästa kortet just för den som ska ut och resa.

Men blir det inte dyrt att ha det och endast använda det när man reser? Nej för det har ingen fast avgift. Just därför så är det perfekt att ha som reserv just för när man ska ut och resa.

Bästa Bankkortet på Resor

Inga onödiga avgifter

Varför är det bäst? Jo för att det har inga uttag- eller valutaväxlingsavgifter. Det vill säga, du betalar inte extra för att du använder det utomlands och du betalar inte en avgift för att ta ut pengar i andra valörer än svenska kronor.

Det är gratis att skaffa kortet. Och som nämndes ovan så har det inte heller någon fast avgift. Det är även gratis att göra insättningar via kort och Swish.

Lokal avgifter

En viktig sak att ha i åtanke är att även om Lunar inte har någon uttagsavgift så brukar lokala banker ta ut avgifter. Den avgiften kommer man tyvärr oftast inte undan utan att ha ett lokalt bankkonto.

Andra förmåner

Lunars kort har även 2,25% i sparränta på summor upp till 1.050.000kr. Det ingår även ett Virtuellt VISA-kort som är smidigt att använda digitalt. Utöver det så får du även bland annat tillgång till Lunars Smarta bank-app. Den hjälper dig att få en bra översikt över din ekonomi.

Försäkringar för Premium och Pro

Har du någonsin varit med om Borttappat bagage, ett oväntat sjukdomsfall eller stulna resedokument? Det finns ju tyvärr mycket som kan hända som man inte räknat med eller vill vara med om.

För att minimera kostnaden och problemet som uppstår vid sådana tillfällen så är det viktigt att ha en bra reseförsäkring.

Med Lunar Premium och Pro slipper du oroa dig för oförutsedda händelser och kan istället fokusera på att njuta av din resa.

Ha alltid ett reservkort med dig

Oavsett vilka kort du använder eller skaffar så se till att ha ett reservkort med dig. Om du bara har ett kort med dig och det går sönder, då kan det bli väldigt jobbigt.

Att ha ett reservbankkort med sig när man reser är en bra idé av flera anledningar:

  1. Reseförsäkring: Många bankkort inkluderar reseförsäkring, vilket ger dig skydd mot oväntade händelser som kan inträffa under resan, t.ex. sjukdom, förlorat bagage eller avbokade flyg. Att ha ett extra bankkort med reseförsäkring kan ge extra trygghet och säkerhet.
  2. Nödsituationer: Om du skulle tappa bort ditt huvudkort eller det skulle stjälas, kan du använda ditt reservkort för att få tillgång till pengar tills du får ett nytt huvudkort.
  3. Olika betalningsalternativ: Ibland kan det vara så att det ena kortet inte fungerar på alla platser eller i alla länder. Att ha ett reservkort ger dig alternativ och fler möjligheter att betala.
  4. Undvika avgifter: Vissa bankkort kan ha avgifter när de används i utlandet. Genom att ha ett extra kort kan du undvika dessa avgifter och spara pengar.

Reser man ensam och är på någon obskyr plats så kanske man inte hittar någon annan svensk att Swisha som nödlösning. Då vill man verkligen inte vara utan ett kort som fungerar.

Bästa Bankkortet på Resor

Men har inte ICA bästa kortet för att använda utomlands? Nej inte längre, förut så var deras kort jättebra. Tyvärr så införde man nya avgifter som gjorde att det inte längre är det mest konstadseffektiva valet.

Vi hoppas att du får mycket nytta av ditt kort. Pengarna du sparar kan du istället lägga på en god måltid, ett finare hotell eller en härlig upplevelse under resans gång.

Läs mer på Lunars hemsida.