Checklista för resor

Har du en checklista för resor? Det har vi, och du får väldigt gärna använda den. Avresa hoppas att den kommer dig väl till hands. För det är inte kul att lämna solglasögonen hemma, har vi lärt oss den hårda vägen.

Att planera en resa kan vara en rolig och spännande upplevelse, men det kan också vara en ganska stressig process. Det finns så många saker att tänka på, från att boka flyg och hotell till att packa och förbereda sig för resan.

För att hjälpa dig att hålla reda på allt, har vi satt ihop en checklista med 15 punkter som du bör ha i åtanke när du planerar en resa.

Checklista för resor

 1. Giltigt pass: Se till att ditt pass är giltigt för hela resan. Samt att det inte går ut inom sex månader efter hemkomsten.
 2. Visum: Kontrollera om du behöver ett visum för att besöka det land du ska resa till och ansök i tid.
 3. Vaccinationer: Kontrollera om du behöver vaccinera dig mot några sjukdomar och boka en tid hos en läkare eller vaccinationsklinik.
 4. Reseförsäkring: Skaffa en reseförsäkring som täcker dig för eventuella olyckor, sjukdomar eller stöld under din resa.
 5. Flygbiljetter: Boka dina flygbiljetter i förväg för att undvika höga priser. Och se till att du har bekräftelse på din bokning.
 6. Boende: Boka ditt boende i förväg för att undvika att hamna utan tak över huvudet. Samt se till att du har bekräftelse på din bokning.
 7. Lokal valuta: Se till att du har tillräckligt med lokal valuta eller ett kreditkort som fungerar i det land du ska besöka.
 8. Mobiltelefon: Kontrollera om ditt mobilabonnemang fungerar utomlands eller skaffa ett lokalt SIM-kort.
 9. Packning: Planera vad du behöver packa och se till att du inte tar med för mycket eller för lite.
 10. Elektroniska enheter: Se till att du har laddare och adapter för dina elektroniska enheter.
 11. Resedokument: Skriv ut och ta med bekräftelser på flygbiljetter, hotellbokningar och andra viktiga resedokument. Ett reservkort är också viktigt. Kom ihåg att kolla stavningen noga.
 12. Mediciner: Ta med nödvändiga mediciner och se till att du har recept om det behövs.
 13. Resehälsa: Kontrollera hälsoriskerna i det land du ska besöka och ta reda på hur du kan undvika dem.
 14. Reseplan: Planera din resa och se till att du har en uppsättning av alternativa planer om något går fel.
 15. Säkerhet: Var medveten om dina omgivningar och se till att du tar hand om dina värdesaker.

Följ din Checklista steg för steg

Genom att i lugn och rå gå igenom dessa 15 punkter steg för steg så kommer du att vara väl förberedd för din resa. Den kommer garanterat hjälpa dig att undvika många av de vanliga problemen som kan uppstå. Med det sagt, kom ihåg att vara flexibel och ha kul på din resa!

Video-checklista

Vill du ha ännu fler tips för din checklista för resor? Då kan du kika in denna video med hela 37 stycken tips:

På väg till hotellet

Vanliga misstag att undvika

Några vanliga misstag som människor gör när de planerar en resa är att inte göra tillräckligt med efterforskning om destinationen. Om saker som till exempel klimat, kultur och säkerhet.

De kan också missbedöma sin budget och inte ta hänsyn till alla utgifter. Vilket kan leda till obehagliga överraskningar under resan.

Att boka för mycket aktiviteter kan göra resan stressig medan att boka för lite kan göra den tråkig. Andra vanliga misstag inkluderar att inte boka tillräckligt tid för att ta sig till flygplatsen, förlora viktiga dokument som pass och visum, samt att inte ta hänsyn till lokala sedvanor och kulturella skillnader.

Det är viktigt att planera noggrant för att undvika dessa misstag och få en mer njutbar resa. Läs mer om att boka din nästa resa här.

Livet är till för att levas

Comments

Comments are closed.