Hur man åker på en billig semester

Oavsett om du letar efter en billig semester, eller bara vill få valuta för pengarna, så är den här artikeln för dig. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur man kan åka på en billig semester. Vi ger också dig några tips och tricks som kan göra det lite lättare att planera din resa.

Låt oss börja med att ta reda på vad som krävs för att åka på en prisvärd semester!

Billig semester

Att åka på semester är ett av de mest uppskattade sätten att få en gnutta lyx i vardagen. Oavsett om du vill resa till ett stort stad, en solig strand eller bara koppla av med en lugnare miljö, finns det många billiga alternativ som låter dig njuta av ledigheten utan att bli ruinerad. Här är våra tips för att hitta billiga semestrar som passar alla plånböcker.

Planera semestern tidigt

Om du planerar din semester i god tid har du ofta chansen att spara mycket pengar. Många flygbolag och hotell erbjuder rabatter om man bokar flera veckor eller månader innan man ska åka. Så se till att markera datumen i din almanacka och boka i tid. Dessutom kan det vara bra att hålla koll på specialsajter. Alltså sajter som jämför priser för att titta efter flyg– och hotellsatsningar som matchar din budget.

Ha ett bra och billigt betalkort

Om man ska vara utomlands och betalar med ett kort som har båda valutapåslag och växlingsavgifter, då kan det snabbt bli dyrt. Framförallt om det även har höga avgifter för bankomatuttag utomlands. Så man kan spara en hel del genom att göra lite efterforskning på förhand. Att inte ha ett bra betalkort med sig utomlands är att kasta pengar i sjön.

Billig semester = Undvik dyra högsäsonger

Att ta ledighet under populära perioder som skollov, helgdagar och sportevenemang kan göra det svårt att hitta billiga biljetter, boende och andra aktiviteter. Så se till att välja datum då priserna inte är som högst. Att resa under veckodagarna istället för helgen kan vara ett bra sätt att spara in några slantar på flyget, medan semesterutflykter med tidiga eller sena avgångar ofta har lägre priser än dagsturer.

Res med mer flexibilitet

Flexibilitet kan ibland ge dig chansen att ta del av stora besparingar när du letar efter billiga semestrar. Fundera på om du kan undvika fastslagna datum genom att ändra tider för dina flygningar eller utforska alternativa destinationer som har samma typ av landmärken men inte är lika populära bland turister och därför har lägre priser på boende och transportmedel.

Ta del av lokala erbjudanden och aktiviteter

Det finns ofta möjligheter till stora besparingar på olika semesteraktiviteter om man tar del av lokala erbjudanden, satsningar och granskningswebbplatser online innan man reser utomlands. Kolla upp vilka museer som har gratis inträde eller vilka restauranger som ger rabatterade middagar för studenter – det finns massor av alternativ om man letar!

Semester kan vara dyra, men det behöver inte betyda att man måste offra den bekvämlighet som gör dem speciella till en hög kostnad – med riktiga planering och research kan man ha roligt utan att spendera för mycket!

Billig semester med cashbacks

Att boka sin resa via olika cashback-erbjudanden kan göra att man får en hel del pengar tillbaka. Pengar som man också kan spendera på resan för att förbättra sin budget. Vill man använda sina pengar från cashback-erbjudandena på resan så behöver man ofta boka i god tid i förväg.

Detta eftersom att det brukar ta 1-3 månader för pengarna att bli godkända och skickade till ens konto. Men det är fortfarande gratis pengar jämfört med om man inte hade nyttjat cashbacks.