Filmer om att resa – 10 inspirationskällor

Söker du efter filmer om att resa? Då har du hamnat rätt. Se vår lista på 10 filmer som på ett eller annat sätt handlar om att resa.

Det finns några klassiker som nästan alla säkert redan känner till, men vissa filmer på listan är nog sådana som kan vara nya för många.

Avresa har en stor favorit i form av filmen ”Into The Wild”. Det häftiga men likväl tragiska äventyret inspirerar verkligen till äventyrsfärder. Att leva i nuet och att ta vara på den tiden vi har.

Ready for take off

Våra Topp 10 filmer om att resa

Att resa är en av de mest spännande och berikande upplevelserna som livet har att erbjuda. Det är en möjlighet att upptäcka nya kulturer, möta nya människor och skapa minnen som varar livet ut.

Into the Wild (2007)

”Into the Wild” är en film baserad på den sanna historien om Christopher McCandless. Han överger sin bekväma livsstil och reser till Alaska för att uppleva äventyret i vildmarken. Filmen är regisserad av Sean Penn. Och är en resa om att finna sig själv och upptäcka meningen med livet. Filmen är en hyllning till livet på vägarna och att våga ta risker.

The Motorcycle Diaries (2004)

”The Motorcycle Diaries” är en dramafilm som följer Ernesto ”Che” Guevara på en resa genom Sydamerika med sin vän Alberto Granado. Filmen är baserad på verkliga händelser och är en hyllning till äventyret att utforska nya platser och möta nya människor. Filmen är också en kritik av den sociala orättvisan och är en påminnelse om att det finns mycket mer att se och upptäcka i världen.

Lost in Translation (2003)

”Lost in Translation” är en romantisk dramafilm som utspelar sig i Tokyo. Filmen följer två främlingar, Bob (spelad av Bill Murray) och Charlotte (spelad av Scarlett Johansson), som möts på ett hotell i staden. Den handlar om deras relation till varandra och deras känslor av att vara ”förlorade” i en främmande stad. Filmen ger en unik synvinkel på hur resor kan påverka människors liv och känslor.

The Darjeeling Limited (2007)

”The Darjeeling Limited” är en komedifilm regisserad av Wes Anderson som handlar om tre bröder som reser genom Indien på ett tåg för att återuppta sin relation. Filmen utforskar teman som familj, sorg och förlåtelse, samtidigt som den ger en färgglad och exotisk syn på Indien. Filmen är en påminnelse om att resor inte bara handlar om att upptäcka nya platser, utan också om att upptäcka sig själv.

The Beach (2000)

”The Beach” är en dramafilm som följer Richard (spelad av Leonardo DiCaprio) på hans sökande efter den perfekta stranden i Thailand. Filmen är baserad på romanen av Alex Garland och utforskar teman som äventyr och besatthet. Filmen ger en spännande och mystisk syn på resor och äventyr, samtidigt som den varnar för farorna med att söka efter något som är för bra för att vara sant.

Eat Pray Love (2010)

”Eat Pray Love” är en dramafilm baserad på Elizabeth Gilberts bästsäljande memoar med samma namn. Filmen följer Liz (spelad av Julia Roberts) på en resa. Resan går genom Italien, Indien och Bali efter att hon skiljt sig från sin man och söker mening i livet. Filmen utforskar teman som självupptäckt, kärlek och personlig utveckling.

The Way (2010)

”The Way” är en dramafilm regisserad av Emilio Estevez. Den handlar om en far som reser till Spanien för att sprida sin sons aska längs pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Filmen är en hyllning till vandring, äventyr och att ta risker. Filmen är också en påminnelse om vikten av att ha en positiv syn på livet, även i svåra tider.

Up in the Air (2009)

”Up in the Air” är en dramafilm som handlar om Ryan Bingham (spelad av George Clooney), en professionell ”downsizer” som reser runt i USA för att avskeda anställda. Filmen utforskar teman som ensamhet, identitet och vad som verkligen betyder något i livet. Filmen ger också en inblick i hur resande kan påverka ens personliga liv och relationer.

Wild (2014)

”Wild” är en dramafilm baserad på Cheryl Strayeds memoar med samma namn. Filmen följer Cheryl (spelad av Reese Witherspoon) på en resa genom Pacific Crest Trail efter att ha förlorat sin mor och sitt äktenskap. Den utforskar teman som självupptäckt, sorg och personlig utveckling. Filmen är också en påminnelse om att ibland är det nödvändigt att bryta sig loss från det förflutna och ta en chans på framtiden.

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

”The Secret Life of Walter Mitty” är en dramafilm regisserad av och med Ben Stiller. Filmen handlar om Walter Mitty, en man som arbetar på en tidningsredaktion och dagdrömmer om äventyr. När hans jobb hotas, reser han runt i världen på jakt efter en förlorad fotograf och upplever fantastiska äventyr på vägen. Filmen utforskar teman som mod, självupptäckt och livsfilosofi.

Fler tips på filmer om att resa (Video)

Sammanfattningsvis, dessa fem filmer visar på olika sätt hur resor kan påverka oss på ett personligt och känslomässigt plan. Genom att utforska nya platser, möta nya människor och ställas inför utmaningar kan vi lära oss mer om oss själva och vad som är viktigt i livet.

Om du gillade det här inlägget så tror vi att du också kommer att gilla detta: Att resa ensam: fördelar, utmaningar och tips

Vill du ha tips på ännu fler filmer? Då bör du kika in denna YT-video:

Livet är till för att levas