Gratis Aktiviteter i Berlin

Europeiska städer kan vara mycket dyra och reskassan kan utmanas rejält. Så om man kan hitta några kostnadsfria aktiviteter kan det underlätta planeringen av resan. Med det sagt här är våra tips om gratis aktiviteter i Berlin.

Berlin är en stad full av liv och aktiviteter, men det kan bli dyrt att uppleva allt som staden har att erbjuda. Men det finns också många gratis aktiviteter att göra i Berlin som är roliga och intressanta för både turister och lokalbefolkning.

Gratis Aktiviteter i Berlin

Här är våra tips på några av de bästa gratis aktiviteterna som du kan göra under din tid i Berlin:

Besök Brandenburger Tor

Brandenburger Tor är en av Berlins mest kända sevärdheter och den mest symboliska platsen i staden. Det är en av de få platserna som är lika imponerande på dagtid som på natten, och det är helt gratis att besöka. Promenera runt området, ta bilder och lär dig om stadens historia genom guidande informationstavlor.

Brandenburger Tor
Brandenburger Tor

Utforska museer och konstgallerier

Många av Berlins museer och konstgallerier har gratis inträde på vissa dagar eller tider. Till exempel har The Berlinische Galerie gratis inträde på måndagar, och Museum Island har gratis inträde på den första söndagen i varje månad. Utforska stora samlingar av modern konst och klassiska utställningar utan att behöva betala något.

Besök Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt är en av de vackraste torgen i Berlin. Det är hem till två imponerande byggnader, Französischer Dom och Deutscher Dom, samt Berlin Konserthus. Det finns ofta gratis evenemang på torget, som konserter eller festivaler, så håll utkik på evenemangskalendern för att se vad som pågår.

Ta en promenad längs East Side Gallery

East Side Gallery är den största återstående delen av Berlinmuren, som nu är täckt av mer än 100 graffitimålningar. Det är en fantastisk plats att promenera längs och ta bilder, samtidigt som man lär sig om stadens historia. Det är helt gratis att besöka och en populär turistattraktion.

Besök Mauerpark

Mauerpark är en populär park i Berlin, som ofta har gratis musikfestivaler och marknader på söndagar. Parken är också hem till en utomhus karaoke, där vem som helst kan sjunga och delta i en av Berlins mest unika upplevelser.

Ta en promenad längs floden Spree

Floden Spree rinner genom centrala Berlin, och det är en underbar plats att ta en promenad längs. Det finns flera parker längs floden där man kan koppla av och ta en picknick. Dessutom kan man se några av stadens mest kända landmärken, som TV-tornet och Berliner Dom, från floden.

Besök Berlin Zoo

Berlin Zoo är en av de äldsta djurparkerna i Tyskland och har en stor samling av djur från hela världen. Inträdet kan vara ganska dyrt, men på onsdagar eftermiddagar kan man få gratis inträde. Det är ett perfekt ställe att besöka med familjen eller bara för en härlig och lärorik dag på egen hand.

Gå på en gratis guidad tur

Det finns flera organisationer som erbjuder gratis guidade turer i Berlin, inklusive New Europe Tours och Alternative Berlin Tours. Dessa turer ger en möjlighet att uppleva stadens historia och kultur på ett personligt sätt samtidigt som man lär sig om stadens utveckling.

Guidad tur i Berlin är en gratis aktivitet
Vandra runt i Berlin och lär dig om både det ena och det andra

Besök East Side Gallery

East Side Gallery är en lång sektion av Berlinmuren som har bevarats som ett konstgalleri. Här kan du se några av Berlins mest ikoniska graffitimålningar och lära dig om stadens historia. Det är gratis att besöka och är en unik upplevelse.

Utforska Tiergarten

Tiergarten är en stor stadspark mitt i Berlin och är ett populärt resmål för både turister och lokalbefolkningen. Här finns det gott om grönska, vackra dammar och trädgårdar att utforska. Det är också ett populärt ställe för picknick, jogging och cykling.

Gå till en gratis konsert

Berlin är känt för sin levande musikscen och det finns alltid gratis konserter att gå på runt om i staden. Kolla in programmen för klubbar som Badehaus Szimpla och Monarch för att se vilka artister som uppträder.

Besök Museum

Island Museum Island är en ö mitt i Berlin och hem för fem av stadens mest kända museer. Även om det kostar att besöka museerna är det gratis att promenera runt ön och beundra den vackra arkitekturen.

Beundra Berlins street art

Berlin är känt för sin street art-scen och det finns gott om gator och kvarter som är fyllda med konstverk. Utforska områden som Kreuzberg, Friedrichshain och Neukölln för att se några av de mest spännande och kreativa verken.

Street art i Berlin
Gatukonsten finns överallt i Berlin

Video om gratis aktiviteter i Berlin

En bild säger mer än tusen ord sägs det så Avresa vill rekommendera denna video. Den ger dig ännu fler tips om saker du kan göra i Berlin utan att behöva tömma plånboken:

Livet är till för att levas