Gratis Aktiviteter i Paris

Finns det gratis aktiviteter i Paris? Ja! Men man får leta lite, för man är ju inte direkt ensam om att komma på besök här. Paris, känd som ”Stadens Ljus”, är en av världens mest besökta turistdestinationer.

Staden har en lång historia, vacker arkitektur, otrolig mat och många roliga saker att göra. Men för dem som besöker Paris på en tight budget, kan det vara svårt att hitta gratis aktiviteter att göra.

Gratis Aktiviteter i Paris

Men oroa dig inte! Det finns många roliga saker som du kan göra gratis i Paris. Här är en lista på några av de bästa gratis saker att göra i den franska huvudstaden.

Besök Notre-Dame

Notre-Dame, en av världens mest berömda katedraler, är en av de mest imponerande byggnaderna i Paris. Du kan gå in gratis och titta på den fantastiska arkitekturen och de vackra detaljerna.

Notre-Dame i Paris
Notre-Dame i Paris

Promenera längs Seine

En av de bästa sakerna att göra i Paris är att promenera längs floden Seine. Du kan njuta av den vackra utsikten över floden och stadens skyline medan du tar en promenad.

Bese Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg är en av de mest vackra trädgårdarna i Paris. Här kan du njuta av vackra blommor, fontäner, gröna ytor och en vacker fontän.

Upptäck Louvren

Louvren är ett av världens största och mest berömda museer. Du kan besöka museet gratis på första söndagen i varje månad, men kom tidigt för att undvika köer.

Gå till Musée d’Orsay

Musée d’Orsay är ett annat populärt museum i Paris som har en stor samling av franska konstverk från 1800-talet och 1900-talet. Du kan besöka museet gratis på första söndagen i varje månad.

Musée d'Orsay
Musée d’Orsay

Bese Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle är en av de mest vackra kyrkorna i Paris med sina vackra gotiska fönster och imponerande arkitektur.

Upptäck katedralen Sacré-Cœur

Denna vackra katedral är belägen på Montmartre-kullen och erbjuder en fantastisk utsikt över Paris. Du kan gå in i katedralen gratis för att beundra dess vackra arkitektur och konstverk, och ta en promenad runt området för att se utsikten.

Gå på en muséevandring

Paris är hem till många världsberömda museer, inklusive Louvren, men du behöver inte betala för att besöka dem alla. Museet d’Orsay, Pompidou Center och Musée de l’Orangerie är några av museerna som är gratis att besöka på vissa dagar. Kontrollera museernas hemsidor för att se när de är gratis att besöka.

Besök Place des Vosges

Detta är ett av de äldsta offentliga torgen i Paris och ett av de mest vackra. Det är omgivet av vackra historiska byggnader och vackra trädgårdar och är ett perfekt ställe att ta en promenad och njuta av atmosfären i Paris.

Place des Vosges
Place des Vosges

Gå på en marknadstur

Paris har många livliga marknader, och du kan gå runt och se alla de lokala produkterna, inklusive färska livsmedel, konst och kuriosa. Marché des Enfants Rouges, Boulevard Richard Lenoir och Marché Bastille är några av de mest populära marknaderna i staden.

Upptäck de offentliga konstverken

Paris är hem till många viktiga offentliga konstverk, och du kan se dem gratis genom att gå runt staden. La Défense, en modern konstdistrikt, är ett bra ställe att börja, men du kan också se konstverk runt stadens tunnlar, parker och torg.

Videotips om gratis aktiviteter i Paris

Om du vill ha ännu flera tips så kika in denna härliga video om samma ämne(eller läs om mat & dryck i Frankrike):

Livet är till för att levas

Comments

Comments are closed.