Gratis Aktiviteter i Rom

Finns det ens några gratis aktiviteter i Rom? Ja självklart! Men de är inte alltid så lätta att hitta som man kanske hade velat.

Rom är huvudstad i Italien och det är en stad som är fylld med fantastiska sevärdheter och kulturella upplevelser. Men det behöver som tur är inte kosta en förmögenhet att utforska allt som staden har att erbjuda.

Faktum är att det finns många gratis aktiviteter att delta i, från att besöka världsberömda landmärken till att ta en promenad i en vacker park.

Här kommer vi att lista några av de bästa gratis aktiviteterna i Rom, vilket gör det möjligt för dig att uppleva stadens skönhet och rikedom utan att behöva betala ett öre.

Gratis saker att göra i Rom
Roms vackra arkitektur

Gratis Aktiviteter i Rom

Rom är en stad fylld med kultur, historia och konst, men det behöver inte kosta en förmögenhet att uppleva allt vad staden har att erbjuda. Här är våra förslag på gratis aktiviteter i Rom som du inte får missa.

Besök Pantheon

Pantheon, som betyder ”alla gudars tempel”, är en av de mest välbevarade antika byggnaderna i Rom. Det är gratis att besöka och är öppet för allmänheten varje dag. Ta en rundtur i detta imponerande tempel och upplev dess magnifika arkitektur.

Spana in den spanska trappan

En av de mest populära platserna i Rom är den spanska trappan, känd för sin fantastiska utsikt över staden. Trappan är gratis att besöka och det är en utmärkt plats att ta en promenad, koppla av och njuta av utsikten.

Gå på en promenad i Trastevere

Trastevere är en historisk stadsdel som ligger på den andra sidan av floden Tibern. Det är känt för sina smala gränder och charmiga restauranger och barer. Gå på en promenad i denna livliga stadsdel och upplev dess autentiska italienska atmosfär. En annan fördel med en promenad är att man inte påverkar klimatet i onödan.

Besök Fontana di Trevi

Fontana di Trevi är en av de mest berömda fontänerna i världen. Det är gratis att besöka och det sägs att om du kastar en mynt över axeln i fontänen kommer du att återvända till Rom en dag. En av våra favoriter när det kommer till gratis aktiviteter i Rom.

Ta en promenad i Villa Borghese-parken

Villa Borghese-parken är en av de största parkerna i Rom och en idealisk plats att koppla av efter en hektisk dag med sightseeing. Parken har vackra trädgårdar, fontäner och paviljonger och är en populär plats för lokalbefolkningen att träffas och njuta av en picknick.

Villa Borghese-parken i Rom
Villa Borghese-parken

Besök Piazza Navona

Piazza Navona är en av de mest livliga torgen i Rom, känd för sina vackra fontäner och barockarkitektur. Det är en idealisk plats att ta en promenad, koppla av på ett café och titta på folklivet.

Gå på en rundtur i Pantheon-kryptan

Under Pantheon finns en krypta som innehåller gravar från några av Roms mest berömda invånare. Rundturer i kryptan är gratis och ger en fascinerande inblick i Roms rika historia.

Besök Santa Maria della Vittoria

Santa Maria della Vittoria är en vacker kyrka som är känd för sin imponerande skulptur av ängeln som stoppar Abraham från att offra sin son. Det är gratis att besöka och är en av de mest imponerande barockkyrkorna i staden.

Besök Circus Maximus

Circus Maximus var en av de största arenorna i antikens Rom och användes för hästkapplöpning och andra publika evenemang. Idag är det en stor öppen plats som är gratis att besöka, och det är en spännande plats att utforska för alla som är intresserade av antikens historia.

Se på solnedgången från Janiculum Hill

Janiculum Hill är den högsta kullen i Rom och erbjuder en fantastisk utsikt över staden, särskilt vid solnedgången. Det är gratis att besöka och är en romantisk plats att ta en promenad och njuta av utsikten.

Besök Peterskyrkan

Peterskyrkan är en av de mest berömda kyrkorna i världen och det är gratis att besöka. Kyrkan har en imponerande arkitektur och är fylld med konstverk och reliker från den katolska kyrkans historia.

Peterskyrkan i Rom
Peterskyrkan

Gå till marknaden på Campo de’ Fiori

Campo de’ Fiori är en av de mest livliga platserna i Rom, särskilt under marknaderna som äger rum där varje dag. Det är gratis att besöka marknaden och det är en idealisk plats att köpa lokala delikatesser och handgjorda souvenirer.

Besök Santa Maria in Trastevere

Santa Maria in Trastevere är en av de äldsta kyrkorna i Rom och en av de vackraste. Kyrkan är gratis att besöka och har en fantastisk arkitektur och målningar som går tillbaka till medeltiden.

Utforska Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea är en av de bästa konstmuseerna i Rom och det är gratis att besöka på första söndagen i varje månad. Museet har en imponerande samling av moderna konstverk och är en idealisk plats för konstälskare.

Besök Santa Maria degli Angeli e dei Martiri

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri är en vacker kyrka som ligger nära Termini-tågstationen. Kyrkan är gratis att besöka och har en imponerande arkitektur och konstverk från renässansen.

Besök Piazza del Popolo

Piazza del Popolo är en av de mest berömda platserna i Rom och det är gratis att besöka. Torget har en imponerande arkitektur och är fyllt med historia och kultur. Det är också en idealisk plats att ta en promenad och njuta av området.

Piazza del Popolo
Piazza del Popolo

Video om gratis aktiviteter i Rom

I denna härliga video får du massor med superbra tips på dolda och konstadsfria platser som du kan upp täcka i Rom:

Läs vidare om Mat & Dryck i Italien

Livet är till för att levas

Comments

Comments are closed.