Gratis Aktiviteter i Stockholm

Vad finns det egentligen för gratis aktiviteter i Stockholm som man kan njuta av utan att spendera en krona? Det är en superbra fråga och här i inlägget så får du våra bästa tips kring just det.

Oavsett om du vill ta en dagstur till Drottningholms slott, beundra Gamla Stan eller shoppa loss på loppmarknader – så finns det många gratis aktiviteter att göra i Stockholm!

Upplev den magiska atmosfären i Sveriges huvudstad och ha det roligt medan du spenderar mindre än planerat!

Gratis Aktiviteter i Stockholm
Stockholm

Gratis Aktiviteter i Stockholm

Stockholm är en av de mest livfulla städerna i världen, men det betyder inte att det behöver vara dyrt att ha kul här. Det finns massor av gratis aktiviteter som du kan göra i Stockholm, oavsett om du är en lokalbo eller en turist. Här är våra tips:

Utforska Gamla stan

Gamla stan är en av de mest välkända delarna av Stockholm och är känt för sin gamla arkitektur och charmiga gator. Här finns det massor av gratis saker att se och göra, till exempel att besöka Stortorget, kyrkor, eller bara promenera runt i de smala gränderna och ta in atmosfären.

Besök Nationalmuseum

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum och är känt för sin samling av svenska och europeiska konstverk. Museet har gratis inträde och du kan ta en guidad tur för att lära dig mer om konsten och historien bakom den.

Besök Kungliga slottet

Kungliga slottet är en av Stockholms mest imponerande byggnader och hem till kungafamiljen. Även om det kostar pengar att besöka museet och de kungliga lägenheterna, så kan du promenera runt i de omgivande parkerna och beundra byggnaden gratis.

Gå på en gratis stadsvandring

Det finns många företag som erbjuder gratis stadsvandringar i Stockholm. Dessa guidade turer ger dig en chans att lära dig mer om stadens historia och kultur, samtidigt som du får se några av de mest populära sevärdheterna.

Besök ett av Stockholms många bibliotek

Stockholm har ett stort antal bibliotek som är öppna för allmänheten. Här kan du låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter, eller bara koppla av och njuta av lugnet. Populära bibliotek inkluderar Stadsbiblioteket och Kungliga biblioteket.

Stockholms stadsbibliotek
Stockholms stadsbibliotek

Ta en promenad längs Strandvägen

Strandvägen är en av de mest kända gatorna i Stockholm och är känt för sin vackra utsikt över vattnet. Här kan du ta en promenad längs vattnet och njuta av stadens skönhet.

Besök Moderna Museet

Moderna Museet är ett av Stockholms mest populära konstmuseer och är känt för sin moderna och samtida konst. Museet har gratis inträde och du kan ta en guidad tur för att lära dig mer om konsten och historien bakom den.

Gå på en gratis konsert

Stockholm har många gratis konserter och musikfestivaler, särskilt under sommarmånaderna. Här kan du uppleva musik och kultur från olika delar av världen, samtidigt som du träffar nya människor och har kul.

Besök Skansen

Skansen är en utomhusmuseum och djurpark som ligger mitt i Stockholm. Här kan du se gamla byggnader från olika delar av Sverige, liksom inhemska djur som björnar, vargar och älgar. Inträdet är gratis för barn upp till 6 år och för vuxna över 65 år.

Gå på en gratis yogaklass

Stockholm har många yogastudior som erbjuder gratis yogaklasser, särskilt under sommarmånaderna. Detta är ett utmärkt sätt att träna, koppla av och lära känna nya människor samtidigt.

Yoga är en av många gratis aktiviteter i Stockholm
Yogalektion

Besök Fotografiska

Fotografiska är ett annat populärt museum i Stockholm som är känt för sin samling av fotografiska verk och utställningar. Här kan du se verk av både svenska och internationella fotografer. Museet har gratis inträde på måndagar och tisdagar.

Gå på en picknick i en av Stockholms parker

Stockholm har många vackra parker där du kan njuta av en picknick eller bara koppla av. Populära parker inkluderar Kungsträdgården, Humlegården och Djurgården.

Besök Södermalm

Södermalm är en av de trendigaste stadsdelarna i Stockholm och har en livlig kultur- och nattlivsscen. Här kan du promenera runt, upptäcka lokala butiker och kaféer, eller bara ta in atmosfären.

Besök en gratis utställning på ett galleri

Stockholm har många konstgallerier som erbjuder gratis utställningar. Här kan du se verk av både nya och etablerade konstnärer, och få en chans att lära dig mer om konst och kultur. Populära gallerier inkluderar Galleri Kontrast och Galleri Andersson/Sandström.

Video om gratis aktiviteter i Stockholm

Vill du ha ännu fler bra tips om gratis aktiviteter i Stockholm? Kika in denna härliga YT-video:

Livet är till för att levas