I det här inlägget så går jag igenom 4 myter om flygning. Testa dig själv och se om du har koll på alla fem. Till exempel, har flyg blivit farligare på senare tid?

4 Myter om Flygning

Det har blivit farligare att flyga

Vi har genom nyheterna kunnat följa och förfasas över flera olika olyckor och konstiga händelser inom flygresande. Till exempel flygplanet från Malaysia Airlines som försvann.

På senare tid har Boeing haft flera hemska flygkrascher med sin 737 Max. Men har det blivit farligare att flyga? Nej det har det faktiskt inte. Säkerheten går framåt hela tiden och det är inget man skall oroa sig över.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Flygplansluften är full av bakterier

Som tur är så stämmer inte det här heller. Luften på flygplan är generellt sätt renare än på andra publika platser. Däremot så är den ofta väldig torr.

Flygplanen använder luftfilter från sjukhus som tar bort stora mängder av bakterierna. Utöver det så byts luften i flygplanet ut varannan eller var tredje minut.

Flygplan är moderna nog att flyga sig själva

Det här stämmer verkligen inte och påstår att det är sant framför en pilot så kanske du får en sur kommentar tillbaka. Det stämmer att flygplanen har blivit bättre och enklare att styra men det behövs fortfarande en människa som styr.

En del saker har säkert ändrats sedan vi började flyga men fortfarande så är det människor som står för 99% av alla landningar och för 100% av alla lyft vid starter.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Man kan sugas ned i flygplanstoaletten

Det här är tack och lov endast en myt men när man hör det starka ljudet av suget i toaletten så kan tankarna vandra iväg till Stephen King-liknande scenarion.

Toaletterna är byggda för att fungera med vakuum men framförallt så är de designade för att ingen skall kunna sugas fast, om inget är trasigt eller felbyggt dvs.

Flyg på

Nu har du lärt dig om 4 myter som inte stämmer när det kommer till flygtrafik. Nu slipper du oroa dig för att fastna i flygtoaletten!

Tack för att du läste ”4 Myter om Flygning”!  Läs fler inlägg på Avresa.se! Trevlig resa!