Här kan du läsa om 5 härliga resmål i Sverige! Eftersom att vi svenskar börjat semestra mer här hemma så skadar det aldrig med att få in tips och inspiration om var i landet man kan åka för att upptäcka härliga och häftiga platser!

Kungsleden

Gillar du att vandra? Då är det här verkligen rätta platsen för dig! Kungsleden är den vandringsled som sträcker sig över 425 kilometer från Abisko ner till Hemavan och den passerar genom Lapplands fjäll. En mycket välbesökt vandringsled under sommarmånaderna eftersom att den passar såväl nybörjare som mer erfarna vandrare.

Den passerar bland annat Kebnekaisemassivet och flera andra sevärda naturskapelser. Längs leden finns det också gott om övernattningsstugor.

Astrid Lindgrens Värld

Vimmerby är inte bara platsen där många av Astrid Lindgrens berättelser utspelar sig utan här finns också populära Astrid Lindgrens Värld.

En temapark med miljöer som har inspirerats av hennes böcker får berättelser att komma till liv på ett spännande och roligt sätt. Parken består av en yta på över 130 000 kvadratmeter. Passa på att vandra runt i Mattisborgen, Körsbärsdalen, Bullerbyn, Katthult, Villa Villekulla eller i andra välkända miljöer från författarens böcker.

Pite Havsbad

Nordens riviera hittar du där Piteälvens söta vatten möter Bottenvikens salta vatten. Här hittar du en riktigt finkornig sandstrand som sträcker sig ett par kilometer och det långgrunda upplägget gör att sanden samlar ihop solvärme och värmer upp vattnet.

Badet ligger endast någon mil sydost om Piteå och hittas lätt med GPS. Campingen har även äventyrsbad, gokartbana och kupolbiograf men är dock endast öppen på sommaren.

Gripsholms Slott

Gripsholms Slott ligger vid Mariefred och utses ofta till ett av Sveriges mest underbara slott. Här bjuds man på pompa och ståt från en vacker tid i historien.

Namnet fick slottet från byggherren Bo Jonsson Grip men det var 1537 som Gustav Vasa reste den nuvarande slottsbyggnaden. Frågan är om han räknat med att hans två söner skulle fängsla varandra där i kriget om Kronan?

Lummelundagrottan

En av Gotlands mest välbesökta platser och sevärdheter finner du norr om Visby. Lummelundagrottan upptäcktes så pass nyligen som 1950 av tre skolpojkar.

Den är en av Sveriges största grottor och teorin är att den bildades före den senaste istiden, när vatten trängde ner och löste upp kalken vilket orsakade sprickor som vidgades till gångar och bergrum. En vandring du sent lär glömma!

Resmål i Sverige

Har du tips på fler roliga, härliga resmål i Sverige så skriv gärna och dela med dig här nedanför!