Inlägget ”Saker att göra på Gran Canaria” innehåller annonslänkar.

I det här inlägget kan du läsa om 7 roliga saker att göra på Gran Canaria för att förgylla semestern. Här finns det saker att hitta på för alla olika slags resenärer.

1 Vandra på Caldera de Bandama

En krater med 1000 meter i diameter och 200 meter djup bjuder på riktigt vackra utsikter och en härlig promenad. Vandra ned på 30 minuter och upp på en timme, kom ihåg att ta med gott om vatten!

Kratern skapades för cirka 1970 år sedan av ett vulkanutbrott. Ha ordentliga stövlar på dig.

Adress: Santa Brigida, 35300 Las Palmas

2 Dykning

Det varma sköna vattnet och Gran Canarias unika natur bjuder på en magnifik biologisk mångfald. Passa på att dyka när du semestrar här och se om du inte kan upptäcka en havssköldpadda och massor med färgglada fiskar.

3 Palmitos Park

I Palmitos Park kan man lätt spendera en heldag med att beundra alla olika slags djur, shower och uppvisningar. Den zoologiska parken är en rolig och lärorik plats.

Föredrar du vattenrutschkanor så kan du istälet åka till Aqualand som ligger 10 minuter bort med bil.

  • Öppettider: 10.00-18.00 varje dag.
  • Biljetter: Ca 250 kronor per vuxen online, ca 190 kronor per barn.
  • Adress: Barranco de los Palmitos, s / n, 35109 Maspalomas
4 Surfa

För den som vill ha lite mer action och adrenalin så bjuder kusten vid Pozo Izquierdo på surfning som man sent lär glömma. Det finns även surfskolor som hjälper dig att komma igång. Skoj för hela familjen!

Adress: Av. Las Bajas, 73, 35119 Pozo Izquierdo, Las Palmas

7 Roliga Saker att göra på Gran Canaria

5 Stjärnskådning

Gran Canaria position vid ekvatorn gör det till en utmärkt plats för stjärnskådning. Inte bara det utan öns molnfenomen och den reglerade flygtrafiken motverkar ljusföroreningar.

Informativa och romantiska nattvandringar kan du avnjuta på besök hos Temisas Astronomic Observatory eller Roque Saucillo Astronomic.

6 Roque Nublo

Ännu ett av öns måsten! Det kommer att bli en kortare varm vandring men det är verkligen värt det. Ha med dig gott om vatten och sköna skor på dig.

Det här underbara läget är egentligen inte öns högsta men utsikten här är något unikt. Punkten ligger 1813 meter över havet.

Adress: GC150, 35368, Gran Canaria

7 grottmålningar

Det började som en arkeologisk utgrävningsplats och har nu blivit till Cueva Pintida-museet. En förhöjd gångväg gör att du enkelt och överskådligt kan beundra den extraordinära platsen. Vissa fynd är så pass gamla som från den paleolitiska eran.

Besöken är guidade och bokas enklast på förhand.

  • Öppettider: 10.00 till 18.00, söndagar 11.00 till 18.00, stängt på måndagar.
  • Biljetter: 6 € per vuxen, 4 € per barn
  • Adress: Calle Audiencia, 2, 35460 Gáldar, Las Palmas
Boende på Gran Canaria

Hitta boenden enkelt med hjälp av Booking’s verktyg:Booking.com


Tack för att du läste ”7 Roliga Saker att göra på Gran Canaria”! Läs mer på www.avresa.se! Trevlig resa!