Apollos Restrender 2019 är rätt så intressanta att kika in. Man får ett hum om hur svensken väljer att resa samt så får man inspiration till möjliga destinationer att besöka. En sak som visar sig är att våran livsstil allt mer påverkar var vi väljer att semestra.

Medveten konsumtion växer

Som sagt så är det en tydlig trend som visar sig när man granskar svenskens resande. Intresset för hållbart resande har ökat markant och är givetvis bra. Att konsumenter inser sin kraft i handeln och stödjer mer miljövänliga resor tycker jag är helt utmärkt.

Förhoppningsvis så stannar inte det intresset vid att man är mån om hur man transporterar sig till sin semesterort. Utan även att man väl på plats tänker miljövänligt och stödjer lokala entreprenörer och samhällen genom att stötta miljövänliga valmöjligheter.

Apollo själva har också hjälpt till med detta då man har lanserat miljöcertifierade hotell och effektivare flyglösningar. På så sätt kan man som kund klimatkompensera för sin resa under resans gång om man så önskar.

Apolos trestrender 2019

Träning allt vanligare

Fler och fler svenskar har också börjat efterfråga olika slags träningsresor. Antingen så vill man ha möjlighet till att träna som hemma under semestern. Då är det främst löpning, cykling, yoga eller träning på gym som efterfrågas.

Det blir också vanligare med resor till fjällen eller vandringsresor där man kan blanda nytta med nöje. Träningsresor är inget nytt men en ny trend är att man oftare åker med hela familjen och tränar tillsammans. Det finns en hel del olika sådana möjligheter nuförtiden.

Mest bokade i sommar

Något annat som märks i Apollos Restrender 2019 är att vi verkar sikta mer på Europa nu än vad vi gjort tidigare. Bland annat Grekland har återhämtat sig som ett populärt resmål för svenskarna. Men ökningen är inte där man kunde väntat sig då den absolut största ökningen syns vid det relativt okända grekiska fastlandet: Epirus-regionen i nordvästra Grekland

Albanien ökar också i popularitet, Östeuropa i allmänhet ser ut att bli allt mer vanliga resmål för svenska resenärer. I en undersökning som SIFO gjorde förra året så sade sig 7 av 10 svenskar vara nyfikna på Albanien. En siffra som har ökat än mer sedan dess. Albanien listades också som årets hetaste resmål 2018 av Vagabond.

Apolos trestrender 2019

Apollos Restrender 2019

Vilka platser ser då ut att bli populärast för år 2019?

Sommarens mest bokade semesterdestinationer:
  1. Grekland
  2. Kroatien
  3. Spanien
  4. Turkiet
  5. Albanien
Sommarens mest bokade storstäder:
  1. London
  2. Paris
  3. Rom
  4. Prag
  5. Barcelona

Det är Europa hela vägen och Kroatien visar sig ha blivit ett väldigt populärt resmål. Det är spännande att se hur våra resvanor ändras med tiden, vilken blir den mest bokade destinationen nästa sommar? Det får vi se då!


Det går smidigt och enkelt att ta sig till flygplatsen med Nettbuss!
(Affiliatelänk)