Att resa är bra för hälsan! Det finns flera olika fördelar med att resa, den största är givetvis att man reducerar stressnivåer. Men det beror nog kanske också på hur eller var man reser.

Det finns dock än fler fördelar med att resa. En väldigt bra sak som resande gör är att det tar oss ur rutinen. Du vet när man går till jobbet, knappt hinner blinka och det har gått en vecka, sedan en månad och så vidare.

Resor bryter dessa rutiner och placerar oss i nuet, där vi kan njuta och uppleva istället för att bara göra och sova. Resor håller sinnet skarpt och vaket och ökar även på kreativiteten.

Som om inte det vore nog så växer man ju som person också när man reser. Man stöter förmodligen på en del utmaningar och hinder som man normalt sett inte hade stött på hemma i Sverige.

Att lösa dessa gör att man växer som person, även om man kanske inte tänker särskilt mycket på det just då.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Att resa är bra för hälsan

Det är heller inte ovanligt att man rör lite extra på sig när man är ute och reser. Ofta vill man ju ta vara på tiden man har och det får en i rörelse, om man nu inte bara vill slappa på solstolen!

Det finns även en del studier som tyder på att man sover bättre när man har varit ute och rest. Förmodligen så är det tack vare att man inte är lika stressad och alltså har enklare att slappna av.

Så om någon frågar varför du reser så mycket, säg att det är för hälsan! Det är ju en perfekt ursäkt till att kunna dra iväg till solen i en vecka eller två, ”doktorns order”!

Har du märkt av några tydliga förbättringar för din hälsa när du varit ute och rest? Skriv gärna och berätta!

Trevlig resa!