Det finns faktiskt en del tips och tricks man kan använda sig av vid bokning av flygbiljetter för att komma undan billigare. Söker du på samma resa flera gånger så kommer priset att gå upp om du inte till exempel byter webbläsare eller rensar cookies. Läs om hur du kan boka billiga flyg här.

När du planerar din resa sitter du säkert och kikar på flera olika datum och rutter eller bolag. Sen när du väl ska boka så har plötsligt priset gått upp flera hundra kronor. Det är väldigt vanligt tyvärr och det sker för att dina sökningar lagras i webbläsaren.

Webbplatsen kan alltså på så sätt räkna ut att du kommer att boka ett visst datum även om priset höjs. Det går att komma runt det väldigt lätt genom att bara använda en annan webbläsare, mobil eller dator än den man kollat upp resan på sedan innan.

Testa det nästa som du ska boka och se om du inte får ned priset i slutändan. Det är verkligen värt att testa för man kan spara en del pengar tack vare detta trick.

boka billiga flygbiljetter

Fler tips för att boka billiga flyg

Priset på din biljett kan variera kraftigt mellan olika datum eller beroende på när du bokar. Försök att boka så tidigt du kan, det brukar i regel bli billigast på det sättet.

Hemsidan Svenska Backpackers har skrivit ett inlägg om hur man kan boka flyg billigt som är läsvärt då man tipsar om Momondos funktioner.

Så för att boka billiga flyg se till att du rensar din webbläsares cookies, historiken är inte det viktiga. Använd en tjänst i stil med den som Momondo erbjuder för att enkelt kunna söka på datum i närheten av de du valt för att kunna hitta billigare resor.

Kom också ihåg att boka så tidigt som möjligt, ju färre platser kvar desto högre pris om man inte är ute i sista minuten.

Billiga flygbiljetter