Det finns gott om tricks och tips för att boka billiga flygbiljetter. Här får du information om hur du kan boka billigare och ha mer pengar över till själva resan!

Så hur gör man egentligen för att kunna boka billiga flygbiljetter? Det ska vi förklara här!

Boka billiga flygbiljetter

Webbläsaren

Om du flera gånger söker på samma resa så lär du märka att priset ökar nästan för varje gång som du söker. Vad beror det på?

Jo reseföretagen har system byggda kring att återkommande besökare tros vara villiga att betala mer. Ju mer du söker på en resa, desto mer angelägen om att vilja resa anses du vara och priset ökas i smyg.

För att undvika detta så borde du söka dina resor på en dator och boka via en annan eller via mobilen. Det går även bra att bara byta webbläsare för bokningen. Testa det! Du lär själv se en skillnad i pris.

Boka i tid

Att vara ute i god tid kan spara dig en hel del slantar. Boka helst din resa så pass tidigt som möjligt för att komma undan så billigt som möjligt.

Ska du resa och är ute i sen tid? Då kan det vara läge att jaga sista-minuten biljetter, kolla utbudet dagligen för att se om någon har avbokat en resa och en plats har blivit ledig. Det kan bli riktigt billigt då!

Använd bokningssidor

Sidor som Momondo och Skyscanner är väldigt bra eftersom att du kan söka på ett datum och samtidigt få se priserna på datumen intill. Vissa har till och med en hel månadskalender där du kan se priserna per dag.

På så sätt kan du enkelt hitta dagar med billigare biljetter som sticker ut från resten. Ett ypperligt sätt att fynda flygbiljetter på.

Hitta flygen via sökmotorerna men för enkelhetens skull så boka direkt via flygbolaget som du vill resa med. Det brukar bli mindre krångel och oklarheter på det sättet.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Kombinera med cashback

Att boka med cashback innebär att du får återbäring på ditt köp eller din bokning. Det kan man använda när man bokar hotell och flyg och på så sätt få mer pengar att njuta av under resan.

Om du vill lära dig mer om det så läs ”Vad är Cashback?” på finansbloggen Ihållande Investeringar, eller bli medlem direkt hos olika cashback-sidor:

Boka billiga flygbiljetter

Testar du dessa tre enkla knep så kan jag nästan garantera att du kommer märka av att du bokar till bättre priser. Jag hoppas att tipsen kommer väl till hands och att det kan spara dig en del pengar!

Läs mer på Avresa.se! Trevlig resa!