Det finns ett vinnande koncept för den som handlar online eller bokar sina resor digitalt. Man får utan att behöva betala något, annat än det man köper det vill säga, pengar tillbaka. Pengar som man i vanliga vall aldrig hade sett skymten av annars.

Fenomenet heter Cashback och kan rätt och slätt översättas till ”pengar tillbaka”. Det är precis vad det låter som, varje gång du köper något så får du pengar tillbaka.

”Varför skulle jag få pengar tillbaka?” Jo för att hemsidan som du blir medlem hos, utan kostnader, har marknadsföringsavtal med flera olika affärer, hotell och liknande verksamheter.

Som tack för att hemsidan med cashback hjälper dig hitta till butikerna i deras urval så får hemsidan betalt. Hemsidan i sin tur ger en del av kakan till dig som tack för att du använde deras tjänst. Enkelt va? Det är med andra ord pengar du får tillbaka som du annars aldrig hade sett skymten av.

Man blir helt enkelt medlem, kostnadsfritt, och sedan så använder man hemsidan när man handlar online nästa gång. Olika plattformar har olika utbud så ibland kan man få kika runt lite men det är det oftast värt.

Vissa av sidorna har som tur är till och med hotellkedjor och bokningssajter i sina utbud. Du kan alltså därför boka ditt hotell och få en viss % av kostnaden tillbaka på samma sätt som du kan få en viss % tillbaka av till exempel flygbiljetten.

Sol och strandliv

Sidor som erbjuder cashback:

Vad är haken?

Haken, om man nu kan kalla det en hake, är att du måste spendera för att få cashback. Det spelar ju i och för sig ingen roll eftersom att du hade spenderat pengarna ändå oavsett.

Så varför inte boka boende och flygbiljetter för 20 000 kr och få tillbaka 5% av pengarna att spendera på annat istället? Det är ju trots allt som sagt pengar som du annars aldrig hade sett till.

Så sluta slösa bort dina pengar och bli medlem idag hos sidorna listade ovanför! Ge det en chans nästa gång du reser, boka med cashback och se om det inte blir något som du kommer att göra resten av livet.

Dela lyckan

Gå med i gruppen “Vi som gillar Cashback” på Facebook!