Är det dags för ännu en flygtur? Oroa dig inte! Vi har gott om tips som, flyg som ett proffs efter att ha läst detta inlägg. Gör du några av de vanligaste felen så som att inte dricka tillräckligt eller äta för mycket? 

Ät rätt

För att hålla energinivåerna på bra nivåer så hjälper det att äta bra mat. Att trycka i sig en väldans massa mat är innan eller under en flygtur är sällan en bra idé. Dels så blir man trött och tappar energi och dels så kan man få ont i magen.

Välj därför maten du äter med omsorg och fundera på vad för slags energi du får i dig. Det är också en bra idé att ta med sig snacks, gärna något nyttigt i stil med frukt eller nötter som är enkelt att äta.

Kom ihåg att dricka vatten men drick inte för mycket. Att gå på toaletten är en bra anledning till att ta en bensträckare för att hålla kroppen aktiv. Kaffe ska man helst undvika när man flyger då det torkar ut kroppen.

Undvik gärna också alkohol och ersätt kaffet eller nubben med ett glas grönt te.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Komfortabel klädsel

Visst är det roligt att se fin ut, men det är oftast skönare att ha mjukiskläder på sig när man flyger. Ha kläder som sitter löst på kroppen och som är sköna att sitta i en längre tid.

Genom att ha flera lager på dig kan du enkelt reglera temperaturen genom att ta av eller på mer kläder. En filt är ofta bra att ha med sig och den kan även användas som kudde om så behövs.

Öronproppar och ögonmask är jättebra att ha med sig om man har svårt att sova på flygplan.

Aktivera dig

Gör små övningar när du sitter ner så att du håller igång blodflödet. Att gå små promenader fram och tillbaka är även det bra för kroppen och för att hålla dig alert.

Vill du sova på planet så kan du med fördel välja ett säte vid ett fönster då det blir enklare att luta sig mot väggen där.

Håll humöret uppe genom att prata med andra och att röra på dig så ska du se att du har gott om energi kvar när du kommer fram också.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Läs Mer

Det var våra tips för att hjälpa dig flyga som ett proffs! Det krävs inte mycket men vissa saker är lätta att glömma. Förhoppningsvis så kommer detta inlägg dig väl till hands så att du får en ännu härligare resa.

Trevlig resa!