Inlägget ”Göra i Berlin” innehåller annonslänkar.

Att det finns gott om saker att göra i Berlin råder det inget som helst tvivel om. Här finns gott om kultur, upplevelser, härliga restauranger och mycket annat att njuta av på semestern.

Förbered dig på att spendera många timmar med att beundra vacker arkitektur samtidigt som du lär dig om staden och landets historia.

Missa heller inte att besöka de lokala och hemtrevliga pubarna och restaurangerna med breda utbud av god mat och öl.

Brandenburger Tor

I över 200 år har Brandenburger Tor varit ett landmärke för både Berlin och Tyskland. En absolut imponerande sevärdhet som man verkligen inte får missa. Ett besök kostar inget heller!

Carl Gotthard Langhans byggde stadsporten åren 1788 till 1791 och den har överlevt två världskrig.

Göra i Berlin 7 Saker som förgyller resan

Underbara stadsvandringar

Underskatta inte en guidad vandring genom en av Europas kultur-rikaste städer. Du får se och lära dig om massor med olika sevärdheter som du annars kanske hade gått rakt förbi.

Turerna är oftast 3 timmar långa och körs med olika intervaller på dagen.

Berlinmuren

Det hör ju liksom till, besöker man Berlin så borde man även besöka det som finns kvar utav Berlinmuren.

Lär dig än mer om historian igenom en lärorik utställningen med överraskande berättelser om allt möjligt. En tur där tar cirka 30 minuter och du får bland annat höra om flyktplaner, gränskontroller och annat spännande men läskigt som hänt.

Tiergarten

Tänk dig motsvarigheten till Central Park i New York. Det är vad Tiergarten är för Berlin. Tidigare en egen stadsdel men nu en del av stadsdelen Mitte som ligger i centrala Berlin.

Parken har blivit väldigt populär för såväl lokala invånare som turister. Strosa runt här och njut av hur vacker naturen är eller passa på att lyssna på en stor konsert när du ändå är där.

Göra i Berlin 7 Saker som förgyller resan

Underjorden i Berlin

Hade du helt missat att det finns en underjordisk del i Berlin? Det är du nog inte ensam om. Men det finns faktiskt och du kan följa med på turer med bolaget Berliner Unterwelten.

Se hur livet var i bunkrarna där många människor tyvärr fick bo under andra världskriget. Vandra runt bland bunkrar, tunnlar, sjukhus och miljöer du inte trodde var möjligt.

Så pass mycket som 40% av Berlins yta sägs ha bunkrar under marken.

Kastanienallee

Om du undrar vad du ska göra i Berlin och råkar tycka om mysiga gator så får du bara inte missa att besöka Kastanienallee!

Stanna på ett, eller flera det är ju faktiskt semester, av caféerna, restaurangerna och butikerna för att se vad som erbjuds.

En väldigt mysig och i området finns även Pratergarten, en av Berlins många så kallade  biergartens.

Legoland Discovery Center

Kan man faktiskt bli för gammal för lego? Nja det vette tusan. Har du barn med dig så är ett besök till Legoland Discovery Center nästan ett måste!

Det är inte direkt som Legoland men ändå en väldigt rolig sevärdhet. Den över 3500 stora kvadratmeter lokalen är fylld med allt som du kan tänka dig bygga av lego, el hel del med andra ord!

Boende i Berlin

Om du behöver hitta boende i Berlin så kan du alltid kika in hos Booking eller testa Agodas sökverktyg här nedanför:

Läs  Även

Listan med Tips om Hotell är populär samt inlägget: Hotell i Dubai Förgyll semestern med guldkant