Undrar du vad som finns att göra på Gotland? Då har du hamnat helt rätt. I det här inlägget så listas 10 saker att göra på Gotland och förhoppningsvis så passar tipsen dig. Gotland har blivit allt mer populärt som resmål inom Sverige.

1 Stelor, Västergarn

Stelor har, med all rätt, blivit utsett till ett av världens mest romantiska hotell. Men det är mer än bara så, deras kök är helt fantastiskt och håller väldigt hög kvalité. Fokusen för matlagningen ligger på lokala råvaror och hållbarhet. Det är en plats som du inte borde missa att äta på när du ska upptäcka allt som Gotland har att erbjuda.

2 Surfers, Visby

Också en restaurang som verkligen är värd ett besök! Du kanske har hört talas om deras systerrestaurang i Stockholm? Surfers i Visby är en krog med en smakrik meny som har något för allas smaklökar. Smakerna är inspirerade av Sichuanprovinsen i Kina, sichuanpepparn brukar sällan gå obemärkt förbi.

3 Etelhems krukmakeri, Etelhem

Gotland har gott om krukmakerier och skyltarna till dessa ser man lite var som helst. Det kan vara kul och intressant att kika på hur krukorna skapas, men vill du dreja själv och göra din egen så gäller det att bege sig till Etelhems krukmakeri. Det kan vara lång kö ibland så ha gott om tid.

4 Kneippbyn Resort, Vibble

Det här är barnens paradis på Gotland och en plats man inte bör missa vid ett besök. Här kan barnen springa runt i Pippi Långstrumps Villa Villekulla, leka i ett stort lekland, åka gokart, hoppa i hoppborgar och mycket, mycket mer. Just det, ett stenkast bort så ligger ett vattenland som är perfekt för att svalka sig i en varm sommardag.

5 Hallshuk, Hall socken

En av Gotlands finaste platser enligt många som varit där. Fiskelägret i Hallsjuk bjuder på riktigt underbar natur och omgivning. En plats att beundra och att slappna av på, helt klart värd ett besök.

6 Digerhuvuds raukområde, Fårö

Även om man anser att raukar bara är stora stenar så är det svårt att inte bli förvånad över dessa naturliga formationer. Digerhuvuds raukområde är riktigt fint och ligger på norra Fårö. Njut av en härlig picknick på stranden medan barnen hoppar och klättrar bland raukarna.

7 Sigvalde träsk, Etelhem

Ett träsk? Ska jag besöka ett träsk under semestern? Ja faktiskt. Sigvalde träsk är trots namnet en mysig plats att slappna av på med familjen när solen står som högst. Vattnet är varmt och det finns även ett hopptorn på fem meter som man kan bada ifrån. För småttingarna finns en inhägnad och grund badplats.

8 Sudersand, Fårö

Sudersand kan vara en av Sveriges finaste sandstränder. Den ligger i Palmes och Bergmans gamla kvarter. Den kritvita stranden sträcker sig flera kilometer längs Fårös kust, och under den sträckan finns flera matalternativ, äventyrsgolf och beachvolleyboll. Här kan man lätt slösa bort en hel dag, eller tio.

9 Smöjen kalkbrott, Lärbro

Inte långt alls från Rute stenungsbageri, ett populärt kafé, så hittar man en badplats som är lite ovanlig. Den här badplatsen rymmer faktiskt både en lång stenstrand och ett kalkbrott med höga klippkanter, hoppa på egen risk. För den riktigt våghalsige så finns ett övergivet hus att simma in i men det rekommenderas inte på grund av riskerna för olyckor.

10 Blå Lagunen, Ar

Det är på Gotlands norra halva som man kan hitta kristallblått medelhavsvatten. Den Blå Lagunen är ett vattenfyllt kalkbrott som nuförtiden är ett väldigt populärt resmål. Det gäller att vara där tidigt om man vill få en bra parkeringsplats.