Bara för att man vill ut och resa utan att någon kompis vill med så behöver man inte resa ensam. Det finns en hel del gruppresor för ensamresenärer världen över som lockar många turister. Så bara för att man är själv vid avresan så behöver man verkligen inte resa runt själv, om man inte vill.

Att resa iväg själv är skrämmande för många medan det för andra är en självklarhet. Vissa uppskattar friheten av att få bestämma allting själv medan andra hellre vill ha sällskap med sig hela vägen.

Om du är ute efter platser att besöka där du enkelt hittar andra resenärer att göra sällskap med så kan du kika in följande gruppresor för ensamresenärer:

Safari i Sydafrika

Företaget EcoTraining arrangerar utbildningar för safariguider året runt men erbjuder även resenärer veckolånga vistelser och upplevelser. Eftersom att det är så pass välbesökt så kommer du säkerligen träffa många härliga resenärer här.

Camino de Santiago, Spanien

Över 300 000 personer ifrån hela världen besöker denna vackra plats årligen. Det råder med andra ord ingen brist på personer att träffa längs resans väg om du väljer att åka hit till en vacker plats som många vill besöka.

Kanot och vandring, Serbien

Vill du ha lite mer action och äventyr på resan? Då kan du vända blicken mot Serbien som ju ligger särskilt långt ifrån Sverige. Här träffar du säkerligen många andra resenärer som du kan dela äventyr och upplevelser ihop med.

Festa på en Grekisk ö

Är det fest som står på schemat? Vänd då blicken till Grekland och ön Zante. Hit kommer det årligen gott om resenärer som vill slappna av och festa i härligt klimat.

Resekompisar

Om du inte vill resa iväg på egen hand utan hellre åker med en eller flera andra personer så kan du kika in Avresas grupp Resekompisar på Facebook. Där är alla välkomna och gruppen har endast ett syfte, att knyta kontakt med andra resenärer som vill ut och se världen! Varmt välkommen!

Läs Mer