I en ny rapport så visade det sig att över 55 procent av resenärerna hade spräckt sin resebudget. Det är Hotels.com som har beställt undersökningen och resultat är rätt så intressant. Bryr vi oss mindre om budgeten när vi väl är ute och reser?

Undersökningen skedde i samband med att Hotels.com skall ge ut en utgåva som heter Millenials on the Move. Det är en serie av undersökningar som visar hur  svenska, norska, finska och danska resenärers resevanor i åldrarna 18-34 år ser ut.

Hotels.com beställde undersökningen men den genomfördes av YouGov som kontaktade 1000 representanter per land, totalt så tillfrågades 4000 personer i undersökningen.

Undersökningen visade alltså på att det är vanligt för svenskar att spräcka sin resebudget. Cirka 60% av svenska resenärer har en budget för sin resa och planerar att följa den. Trots det så är det alltså över hälften, 55%, som råkar spräcka sin budget.

Har du koll på din resebudget?

Är budgeten någonting man gör bara för att få ett hum om kommande utgifter? Kanske är det vanligt att man gör en resebudget av den anledningen, utan att egentligen ha tänkt sig att följa den till punkt och pricka.

Eller är det mera så att man inte riktigt bryr sig lika mycket om utgifterna när man väl är där på plats? Det är inte heller omöjligt, det är lätt att tänka att man skall unna sig saker på semestern.

Destinationerna spelar in

I undersökningen så frågade man också om resenärernas destinationer. Här finns ett möjligt svar på gåtan om varför så många svenskar spränger sin resebudget.

Närmare 25% reser nämligen till New York, 19% till Tokyo och 18% till Los Angeles. Det är relativt dyra destinationer och kan ha en förklaring till att resorna blir dyrare än planerat.

En resa till New York blir säkerligen snäppet, eller snäppen, dyrare än än en solsemester inom Europa.

Brukar du hålla din resebudget eller brukar den spricka? Kommentera gärna och berätta!