Sverige är ett fantastiskt land på många sätt och vis. Vi har som tur är mycket att vara tacksamma för och en fantastisk sak som jag är glad över att vi har är: Sveriges Öppna Stugor. Det är stugor som är fria att besöka och använda för alla som råkar ha vägarna förbi.

Eftersom att Covid-19 har lamslagit världen för tillfället så får man hitta andra sätt att spendera tiden på än att resa. Tyvärr så verkar vi inte kunna resa utomlands särskilt mycket alls i sommar och det betyder att många istället lär åka på utflykter inrikes.

Visst är det en balansgång att resa och göra saker mellan att hålla avstånd till andra och inte riskera att sprida smitta i onödan. Så länge man är smart och försiktig så kan man ändå ha en rolig sommar hemma i Sverige.

En sak som jag verkligen rekommenderar är att besöka någon utan av dessa stugor som finns utspridda över hela landet, oftast längs vandringsleder. Det finns säkerligen ett antal sådana stugor i din kommun och du kan hitta dessa genom att antingen kontakta kommunen, söka runt på Google eller genom att införskaffa boken ”Stuglandet”.

Dessa öppna stugor är platser att övernatta på eller att ha som utgångspunkt för utflykter. Jag hade en riktigt härlig tid när jag besökte en sådan stuga utanför Borlänge och det gav utan tvekan mersmak. I sommar så blir det fler besök om allting går som planerat.

Så om du sitter hemma och rullar tummarna just nu och undrar vad du kan hitta på i dessa tider, sök runt om Sveriges Öppna Stugor och se om du har en nära dig som du kan besöka.

Förhoppningsvis så kan det leda till roliga äventyr och upplevelser så att sommaren inte försvinner bort för fort. Tack för att du läste inlägget!