I det här inlägget kan du läsa olika resetips för Osaka i Japan. Läs bland annat när det är bäst att åka dit, vad det finns att se, vad för mat man bör prova och allmän fakta om platsen. Varmt välkommen!

Osaka är en fartfylld stad och precis som flera städer i Japan så vibrerar den av liv i city. Här bor det cirka 2.7 miljoner invånare och den närmsta flygplatsen är Kansai International Airport.

Det finns en hel del att se och göra här, vill du se häftig arkitektur så kan du bland annat besöka Abeno Harukas, Osaka Castle och Umeda Sky Building.

Väder

Om du vill ha sol så är det bäst att åka under mars, maj, augusti eller september månad. Juni och juli så regnar det, januari, februari och december är kyligast och i april så blommar naturen ut ordentligt.

Med lite planering så hittar du säkerligen bästa tiden på året för just dig att åka. Att boka flygbiljetten 4-5 månader i förväg brukar göra att man kan komma undan hyfsat billigt.

Resetips för Osaka

Mat att prova

Du borde inte besöka Osaka eller Japan utan att prova på Takoyaki, Okomiyaki, Taiko-Manju, Kushikatsu eller Yakiniku! Vad det är, ja det får du se när du provar, eller googlar.

Platser att besöka

Det finns som sagt en hel del att se i Osaka och börjar du med att bocka av följande platser så har du en väldigt god start: Dothonbori District, Minami (Namba) District, Sumiyoshi Shrine, Hozenji Temple Kuromon Ichiba Market och Universal Studios,

Trevlig resa

Du kommer säkerligen att ha en helt underbar resa till Osaka. Invånarna i Japan är så oerhört trevliga och hjälpsamma så att det är svårt att ha det tråkigt där.

Våga prata med lokalbefolkningen, fråga efter råd och tips och du kommer säkerligen inte bara ha en härlig resa utan även göra vänner för livet!

Söker du någon att resa med? Kika in till Resekompisar på Facebook!

Tack för att du läste ”Resetips för Osaka”! Trevlig resa!