Har du någonsin funderat över vilka rutter som flygbolagen tjänar mest på att trafikera? Då har du hittat rätt inlägg för att vi har svaret! Vilken sträcka som toppar listan är inte svårt att gissa men kan du räkna ut vilka alla 10 är på förhand?

Det finns en av rutterna som är överlägset lönsammast. Tack vare ett brittiskt företag, OAG, som levererar resdata och insikter kring informationen som vi nu har en topp 10 lista över rutterna flygbolagen tjänar mest på. Statistik kan vara väldigt roligt ibland och just den här listan är framförallt intressant för resenärer.

Den sträckan som ligger 1:a på listan inbringade 11.3 miljarder svenska kronor till bolaget British Airways under ett år och var inte särskilt förvånande, men rutten på andra och tionde plats sticker ut!

Juli usel månad för flyg i Sverige

10 Rutterna Flygbolagen tjänar mest på

  1. British Airways: New York JFK – London Heathrow (11,3 miljarder kronor)
  2. Qantas: Melbourne – Sydney (8,4 miljarder)
  3. Emirates: London Heathrow – Dubai (7,7)
  4. Singapore Airlines: London Heathrow – Singapore Changi (7,2)
  5. United Airlines: San Francisco – Newark (6,7)
  6. American Airlines: Los Angeles LAX – New York JFK (6,4)
  7. Qatar Airways: London Heathrow – Doha (6,2)
  8. Cathay Pacific: Hongkong – London Heathrow (5,9)
  9. Singapore Airlines: Sydney – Singapore Changi (5,4)
  10. Air Canada: Vancouver – Toronto (5,3)

Det var ingen direkt överraskning att New York till London är en rutt som inbringar stora intäkter. Men att så pass många flyger mellan Melbourne och Sydney hade vi inte väntat oss!

Fast frågan är om det bara är dyrt eller om det även är många som flyger? Hamnar man på 2:a plats på den här listan så är det förmodligen ett fall av både och.

Det är även intressant att rutten i Kanada, mellan Vancouver och Toronto, lyckades slå sig in på en tionde plats då man genererar intäkter på runt 5.3 miljarder kronor per år.

Tyckte du att listan var väntad eller var det någonting som överraskade dig? Kommentera gärna och berätta!