På spanska Mallorca som blivit något av en svenskfavorit för semestrar har en sabotageaktion genomförts i protest mot turism på Mallorca. Det är en grupp med aktivister som bland annat har invändningar mot alla hyrbilarna som turistindustrin använder.

Tidningen France 24 rapporterade om att det i tisdags skedde en sabotageaktion och att polisen just nu utreder händelsen för att reda ut vad som har hänt. En vänsterextrem grupp som hår under namnet Arran och som säger sig kämpa mot massturism har i en video på Twitter visat när man genomfört aktionen.

Videon visar bland annat hur flera ur den våldsamma gruppen saboterar bilar, bland annat genom att klottra, punktera däck och att krossa rutor. En riktig patetisk sabotageaktion från en förvirrad vänstergrupp som inte vet bättre, riktigt tråkigt för Mallorca att dras med sådan ohyra.

Gruppen själva motiverar sin aktion med att det är över 100 000 bilar som hyrs ut av turistindustrin på Mallorca. Man motsätter sig utsläppen som medförs och att staden enligt gruppen har ”omvandlas till ett skyltfönster för turismen”.

Den stora frågan måste ändå vara hur gruppen tror att det här faktiskt ska ändra något eller få någon att vilja stöda gruppen. Att ha sönder andras egendom är typiskt vänsterextremt men också i stort sätt verkningslöst. Försäkringarna som uthyrningsbolagen har täcker sabotaget och snart är allt tillbaka som det var innan.

Förhoppningsvis så tar den spanska polisen i med hårdhandskarna och stoppar dessa våldsamma sabotörer innan någon person kommer till skada.

Sabotage mot turism på Mallorca - Bilar attackerades

Alla håller inte med

Föga förvånande så delar inte alla den våldsamma vänsterextrema gruppens syn på det hela. José Ramon Bauza som tidigare varit regionpresident gick ut på Twitter och valde att tacka turisterna istället, för att man stärker Mallorcas ekonomi.

Detta barnsliga sabotage mot turism på Mallorca kommer inte leda till något annat än att vissa får vänta på att få en ny hyrbil. Man undrar vad dessa personer har innanför pannbenet som inte kan gå en fredlig väg istället.