Inlägget ”saker att göra i Torrevieja” innehåller annonslänkar.

Har du turen att ha bosatt dig i svenskparadiset Torrevieja i Spanien? Eller har du måhända bara vägarna förbi? I vilket fall så har vi här sammanställt en lista med gott om tips på saker att göra som kan förgyller din vistelse i Torrevieja.

Torrevieja har oerhört mycket att erbjuda till alla möjliga olika slag resenärer. Vare sig du är ute efter action, äventyr, en lugn solsemester med barnen eller bara en trevlig vistelse med god mat och musik så finns allt här.

Många Svenskar har flyttat till Torrevieja tack vare det sköna vädret och lugna sättet att leva på. Slipp stressen, och njut av tillvaron istället. Om du ska till Torrevieja så missa inte den här listan med saker att göra i Torrevieja.

Las Salinas de Torrevieja

Missa inte den vackra naturen i en stor nationalpark som bland annat innehåller två stora saltlaguner. Här kan man vandra och beundra naturens under i timmar.

Söderut finner du Laguna de Torrevieja med sin fascinerande rosa färg. Man utvinner fortfarande salt på platsen.

Missa inte att njuta i lagunerna men kom absolut ihåg att ta med mycket vatten, bland annat för att tvätta av allt saltet. Inte långt ifrån platsen så finns det gott om vingårdar att besöka.

Saker att göra i Torrevieja för en härlig semester

Båtturer

Hamnen i Torrevieja har ett brett utbud av olika slags båtturer och upplevelser att ta del utav. Åk längs kusten och beundra det vackra landskapet.

Turerna finns i olika paket och med olika långa rutter, bra för den som lätt blir åksjuk att kunna välja en kortare resa.

Parkerna i Torrevieja

Underbara Plaza de la Constitución ligger vid platsen där Iglesia de la Inmaculada Concepción och Torrevieja’s town hall finnes. Beundra naturen, byggnaderna och den underbara arkitekturen

I mitten av parken ligger en 6000 kvadratmeter stor sjö med Europas alla flaggor placerande längs vattnet för att representera vardera land.

Hitta Boenden i Torrevieja med Booking

Aquapark Flamingo

Har du yngre barn med dig? Då måste ni åka dit! Lyckas du även få med tonåringarna utan att skapa tredje världskriget så kommer de säkerligen också att ha kul där.

Perfekt ställe att svalka av sig under en varm dag när solen står på topp Parken i sig är inte jättestor och har ett fåtal turer men gott om badvakter som ser till att alla är trygga.

Låt barnen leka av sig, slappa i solen och ät got mat medan hela familjen trivs och har det roligt. Det går bra att ta med en egen picknick men det finns också restaurang på platsen samt ett badområde ämnet för vuxna.

La Mata Beaca

Letar du efter perfekta stränder? Då borde du kika in La Mata Beach. En bred strand med finkornig sand med vågor som sakta rullar in över strandkanten.

Längs stranden finns även en 2.3 kilometer lång och blir man törstig så har sträckan ungefär 14 strandbarer att släcka törsten vid.

Saker att göra i Torrevieja för en härlig semester

Delfín Submarine Museum

Två EURO kostar inträdet till ett museum som lär dig mycket om hamnen i Torrevieja och dess historia. Du får även gå ombord på båtarna.

Här finner man bland annat två ubåtar som byggdes av Fransmännen 1973 som togs ur tjänst 2003 och då bildades Spaniens första ubåts-museum

Playa del Cura

Den här viken har mer fart och liv än stranden vid La Malta. Framförallt i sommartid så vaknar platsen verkligen till liv.

Stranden är perfekt för alla som vill slappna av eftersom att de låga vågarna och den fina sanden är skyddade av två stora vågbrytare.

Utmärkt strand för dig som har småbarn och bebisar. Områden har även glassbarer, restauranger och småbutiker.

Hitta Boenden i Torrevieja med Booking


Tack för att du läste ”Saker att göra i Torrevieja”! Läs mer på Avresa.se!