Det här inlägget innehåller annonslänkar och är reklam för Doktor.se

Om du är utomlands och vill tala med svenska läkare eller sjuksköterskor så kan du göra det via en smidig APP. Landstinget debiteras precis som när man går till en vårdcentral.

Först och främst så ska jag påpeka att om du är utomlands och behöver AKUT sjukvård så ring SOS International direkt: +457010 5050.

Om du däremot inte behöver just akut sjukvård så kan du använda appen Doktor.se var du än befinner dig. Så länge du har tillgång till mobilen så kan du enkelt komma i kontakt med sjukvården.

Man kan chatta, ringa röstsamtal och videosamtal för att få hjälp och det fungerar var i världen du än befinner dig.

Du får via appen kontakt med läkare, psykologer, specialistsjuksköterskor och barnmorskor som har handplockats för sin erfarenhet och kunskap inom vården.

Alla läkare som du kontaktar genom appen har svensk läkarlegitimation och jobbar till vardags på vårdcentraler eller sjukhus när de inte hjälper dig genom appen.

Det är smidigt att lätt kunna få kontakt med svenska läkare oavsett var man än befinner sig i världen.

Ofta kan det vara lite jobbigt att försöka förklara sina symtom för någon som inte pratar samma språk som en själv. Därför så kan det vara skönare att kontakta svensk sjukvård via appen istället för att besöka lokala sjukhus.

Nedanför kan du ser mer info om debiteringen för besöken, öppettiderna och även var du kan ladda ned appen någonstans. Förhoppningsvis så slipper du ju använda den, men den är bra att ha redo i mobilen.

Kostnad

Du kan använda appen för dig såväl som för dina barn och ett ’besök’ finansieras med skattemedel, det vill säga att Landstinget står för kostnaden.

Öppettider
  • Måndagar: 07:00 – 00:00
  • Tisdag till fredag: Öppet dygnet runt
  • Helger 08:00 – 16:00
  • Stängt på röda dagar
Ladda ned appen

Tack för att du läste inlägget! Trevlig resa!