När bolaget Ticket undersökte var svenskar helst skulle åka på semester så blev svaret Australien eller Nya Zeeland. Två underbara drömdestinationer som må ligga långt bort men som har så mycket att erbjuda.

Är det värmen, haven, korallreven, surfingen, partyt, avståndet eller alltihopa som lockar? Ja det kan man fråga sig, men det är intressant att svenskarnas drömdestinationer bägge ligger långt bort i Stilla Havet.

Karin Starkman Ahlstedt är PR- och kommunikationsansvarig hos resebolaget Ticket och hon sade följande om undersökningen:

” Många svenskar drömmer om att resa långt bort till spännande resmål och allra mest drömmer de om Australien och Nya Zeeland,” ”Bättre förbindelser och fallande flygpriser senaste året har gjort det möjligt för fler att uppfylla sina drömmar,”

Faktum är att vi inte bara drömmer om att resa dit utan att vi även i allt större utsträckning tar tag i saken och beger oss dit.

Statistik kring bokningar från resebolaget Ticket tyder på att fler och fler svenskar tar sig till andra sidan jorden. Förra vintern så ökade antalet bokningar dit med hela 29%!

Även i år har bokningarna dit ökat, hittills med 17% och bokningarna till Nya Zeeland har också ökat.

Svenska Drömresan: Australien

Det är enkelt att förstå eftersom att båda länderna har oerhört mycket att erbjuda en resenär. Oavsett om man åker på charter eller ett långt backpacking-äventyr så finns det så oerhört mycket att se och göra.

Som en som själv har varit där så längtar jag alltid tillbaka. Klimatet, naturen, djuren och invånarna gör landet till en helt fantastisk plats att uppleva.

Har du varit där eller längtar du dit? Tveka inte utan börja planera och boka för det lär bli en resa som du förhoppningsvis kommer att älska!

Söka visum till Australien

På SvenskaBackpackers.se kan du läsa om olika visum till Australien och framförallt om var du söker dessa.