Terme di Saturnia är en populär turistattraktion i Italien, framförallt för resenärer som gillar natur. Varma källor bidrar till att hålla vattnet i en temperatur runt 37 grader. Perfekt för att slappna av och vila upp sig samtidigt som man tar in det vackra i platsen.

Enligt legenden så formades Terme di Saturnia när Jupiter kastade blixtar mot Saturnus, men missade och träffade jorden istället. Romarna var övertygade om att det var grunden till att de varma källorna värmer upp vattnet på platsen.

Det häftiga med denna plats är att det inte bara varmt vid källorna utan även i vattenfallen i området. Populärast är Mill Falls, som ligger bredvid ett gammal verk. Även Vattenfallen i Gorello är populära attraktioner för turister och besökare.

terme di saturnia avresa

Sammanlagt så kommer ungefär 800 liter per sekund(!) upp ur källorna. Mer än tillräckligt för att hålla vattenflödet jämnt och ständigt.

Området också kallas är tillgängligt för turister. Man kan också köpa lokalproducerade parfymer och krämer för både män och kvinnor. Källorna sägs ha läkande krafter och verkar framförallt vara ett perfekt ställe för att ha just ett spa på.

Att ligga och slappna av i vattnet samtidigt som man tar in omgivningen är rofullt och väldigt avslappnande. Utmärkt för den som vill undvika den dagliga stressen eller som behöver slappna av i mitten av semestern.

terme di saturnia avresa

Du hittar platsen genom att köra nordväst från Rom i cirka två timmar mot byn Saturnia. Enklast är nog att knappa in platsen i Google Maps för att hitta rätt.

I området så finns det även möjligheter för att spela golf och lite andra aktiviteter. Då platsen, framförallt Saturnia Spa och övriga källor är populära så kommer du förmodligen få dela platsen med många andra resenärer. Men vad gör det när man kan ligga och slappna av i härligt varmt vatten?


Boka boende i Terme di Saturnia med Booking(affiliatelänk)