TripAdvisor släpper årligen sin lista som kallas ”Traveler’s Choice Awards”. Alltså populäraste destinationerna för resenärer under året. Ettan på listan blev London som utmanades av Paris och Rom. Att London vann kan förmodligen härledas till bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle.

(¤) = Affiliatelänkar

Placeringarna på listan avgörs bland annat genom att man kikar igenom recensioner och betyg för hotell, restauranger och attraktioner inom TripAdvisors egen plattform under senaste 12 månaderna.

London vann som sagt, hack i häl hade vi Paris och Rom som i sin tur utmanades av Kreta och Bali. För Thailands del så kom Phuket med som nummer 6 i listan.

Amerikanska städer fick se sig slagna av städer i Europa såväl som i Asien. Detta årets lista var första gången som New York inte hamnade på topp 10 utan man fick nöja sig med en trettonde plats.

Buss och bil

Här är TripAdvisors topp 25 toppdestinationer 2019:

 1. London, Storbrittanien
 2. Paris, Frankrike
 3. Rom, Italien
 4. Kreta, Grekland
 5. Bali, Indonesia
 6. Phuket, Thailand
 7. Barcelona, Spanien
 8. Istanbul, Turkiet
 9. Marrakech, Morocco
 10. Dubai, Saudiarabien
 11. Prag, Tjeckien
 12. Siem Reap, Kambodja
 13. New York, USA
 14. Jamaica
 15. Hanoi, Vietnam
 16. Tokyo, Japan
 17. Playa del Carmen, Mexico
 18. Lissabon, Portugal
 19. Kathmandu, Nepal
 20. Jaipur, Indien
 21. Hurghada, Egypten
 22. Hong Kong, Kina
 23. Cusco, Peru
 24. Sydney, Australien
 25. Tel Aviv, Israel

Sol och strandliv

Det är helt klart en lista som kan inspirera till nästa semesters destination, frågan är när vi får se en svensk stad slå sig in på topplistan? Det lär nog tyvärr dröja men en vacker dag så kanske det sker.

Det är intressant att se så pass många Europeiska städer med på listan, ett tecken på att vi reser kortare sträckor för att semestra. Framförallt Tjeckien har blivit allt populärare under senare år. Även Greklands popularitet är på uppgång efter att många slutat resa dit sedan deras ekonomiska problem började.

Skall du besöka någon utav platserna på listan i år? Kommentera gärna och berätta!


Har du läst om hur du kan boka hotell billigt?