Att resebolag inte står upp för djurens rättigheter har vi vetat länge. Men varför ändrar man inte på det? Bryr man sig inte? Varför tar t.ex inte Tui mer ansvar för djuren?

Idag kan man på Expressens hemsida läsa ett snyftreportage om en 10-åring som drogs under vattnet av delfiner. Flickan mår bar under omständigheterna.

Det står också att TUI som mamman hade bokat med skall kompensera familjen. För vadå? För att man har plågat djur eller uppmuntrat till djurplågeri av marina djur?

Delfiner ska inte leva i små trånga behållare för att användas till vårat nöje. Det är så fel som det bara kan bli.

Visst, det var säkert skrämmande för flickan och jag säger inte att det är hennes fel. Mamman borde däremot ha vetat bättre, delfiner är vilda djur och inga kramgoa teddybjörnar.

Varför stödjer vi kunder då bolag som stödjer dålig djurhållning? Vill man ha förändring så får man hålla inne med pengarna.

Ingen borde boka något med TUI, eller något annat resebolag heller för den delen, som uppmuntrar eller underlättar besök till platser där djur far illa.

TUI borde ta ansvar för djuren

TUI borde omedelbart sluta upp med bokningar eller resor som innefattar någon som helst djurpark, vattenland med djur eller liknande saker. Det är snart 2020, varför fortsätter vi med sådana sjuka beteenden?

Djuren förtjänar att få leva i frihet och det är inget annat än en skandal att djurparker tillåts hålla djur på så pass små ytor som man gör.

Jag trodde att TUI var ett bolag som värnade om djuren men jag hade tydligen fel där. Pengar är såklart viktigare för ett företag och då skiter man tydligen i om djuren kommer i kläm.

Förhoppningsvis så kan det bli förändring, men det är upp till oss konsumenter att ställa krav och att bojkotta för resebolag lyssnar inte på oss, men de vill gärna ha våra pengar.