I det här inlägget så kan du läsa om hur du undviker jetlag med ett par enkla tips Börja med att sova ordentligt innan, drick ordentligt med vatten och kom till flygplatsen i god tid.

Att flyga är sällan en höjdare, särskilt om man skall flyga väldigt länge så kan det bli lite jobbigt och långtråkigt. Håller man sig pigg under resans gång så är det lättare att hålla humöret uppe.

Det blir också trevligare när man väl kommer fram om man redan är på bra humör. Har man svårt att sova på flygplan så kan det bli ännu jobbigare, men som tur är så finns det tips som hjälper.

Visst, man är ju redan mer eller mindre i semesterläge men anstränger man sig lite extra så kan man verkligen komma fram utvilad. Att äta rätt är viktigt men det finns fler saker man kan tänka på.

Sömnen

Att inte förvränga sin dygnsrytm allt för mycket kan vara viktigt för att hålla sig på bra energinivåer och på ett bra humör.

Tänk på att ha mjuka och sköna kläder på dig när du flyger så att det blir enklare att slappna av plus att du håller dig varm.

Boka gärna flyg som gör att du inte behöver ändra din dygnsrytm. Kan du flyga på kvällen och komma fram på morgonen så blir det perfekt om du sover på planet.

När du väl flyger så kan du skippa alkoholen och dricka te istället för att enklare kunna somna.

Att ha ögonskydd och öronproppar med sig kan bli en livräddare på långa flyg.

Att lyssna på musik istället för att se på film gör också att man slappnar av bättre.

Ät rätt

Att äta rätt kan göra en större skillnad än vad många faktiskt tror. Försök att äta lätt och att äta grönt på planet och innan avresan och du lär märka en skillnad i dina energinivåer.

Det kan vara värt att ha i åtanke när man bokar flygplansmaten.


Tack för att du läste inlägget!