Kort utan valutapåslag – Spara pengar när du reser utomlands

När man ska ut och resa så vill man gärna använda ett kort utan valutapåslag. Detta för att slippa en massa extrakostnader när man betalar med kortet utomlands.

Om du planerar att resa utomlands är det viktigt att ha rätt betalkort i din plånbok. Med ett kort utan valutapåslag kan du undvika onödiga avgifter och spara pengar när du handlar eller tar ut pengar i en annan valuta.

Kort utan valutapåslag

Det bästa kortet att använda utomlands just nu är Lunar. Deras kort Standard har ingen fast avgift och inga uttag- eller växlingsavgifter. Därmed så är Lunars kort det ultimata kortet att ha med sig när man ska resa.

Lunars kort har inga avgifter för uttag eller valutaväxling

För när man inte använder det så kostar det inget. Och när man väl använder det utomlands så slipper man avgifter som andra kort har. Perfekt! Det är dock viktigt att komma ihåg att lokala bankomater kan ha avgifter ändå.

De avgifterna kommer man endast undan genom att öppna lokala bankkonton, vilket oftast inte är aktuellt på en semester.

Vad är valutapåslag?

Valutapåslag är en avgift som många banker och kreditkortsföretag tar ut när du använder ditt kort för att göra köp eller ta ut pengar i en annan valuta än den som kortet är utfärdat i.

Avgiften kan variera från 1-3% av det totala beloppet, och kan läggas till på valutakursen som används för att omvandla dina pengar. Detta kan leda till att du betalar betydligt mer än du förväntade dig för dina utgifter utomlands.

Fördelar med kort utan valutapåslag

Kort utan valutapåslag är ett smart val för resenärer som vill spara pengar på sina utgifter utomlands. Här är några av de främsta fördelarna med dessa kort:

  1. Inga extra avgifter: Med ett kort utan valutapåslag slipper du betala extra avgifter för att använda ditt kort utomlands. Detta kan innebära en stor besparing på dina utgifter under resan.
  2. Bättre valutakurs: Vissa kort utan valutapåslag erbjuder en bättre valutakurs än de som är tillgängliga på växlingskontor eller banker. Detta kan leda till att du får mer pengar för dina köp och utgifter utomlands.
  3. Flexibilitet: Ett kort utan valutapåslag kan användas över hela världen och fungerar som ett vanligt betalkort. Detta ger dig större flexibilitet när du reser och gör det lättare att hantera dina utgifter.

Bästa kortet utomlands

Här på Avresa.se så kan du läsa mer om kortet från Lunar i vår artikel: Bästa bankkortet på resor.

Grace Bay

Livet är till för att levas