När behöver man en reseförsäkring?

När behöver man en reseförsäkring? Man ska alltid ha en giltig reseförsäkring annars så leker man med ödet helt i onödan. Men måste man alltid ordna en egen sådan när man reser utomlands?

Nej, faktum är att det hela beror på hur länge som man ska vara borta. Din hemförsäkring täcker dig nämligen 45 dagar utomlands från att du lämnade Sverige.

Så om du bara är borta i två veckor så behöver du troligtvis inte ha en särskild reseförsäkring. Däremot om du ska resa längre än 45 dagar då behöver du teckna en som börjar gälla efter dag 45.

Förläng eller ordna en egen

I normala fall så kan man enkelt förlänga sin hemförsäkring så att den täcker än en ännu längre tid utomlands. Allt man behöver göra för att göra det är att ringa sitt försäkringsbolag och fråga hur mycket det kostar.

För det är just kostnaden som brukar bli den avgörande frågan. Ibland är det dyrt att förlänga sin hemförsäkring så att den täcker en utomlands.

Då kan det istället bli billigare att ordna en egen via till exempel ERV eller andra aktörer.

Viktigt att jämföra reseförsäkringar

Därför så är det så klart viktigt att jämföra kostnaden och vad som täcks när man tecknar en reseförsäkring. Kolla upp vad försäkringsbolaget där du har din hemförsäkring säger och jämför det sedan med andra erbjudanden.

Skiljer det sig inte så mycket i pris då kan du för enkelhetensskull förlänga din hemförsäkring. Men om den visar sig vara mycket dyrare, då är det dags att kolla närmre på andra förslag.

Landskap som ingen annanstans

Behöver man en reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkringar är en viktig del av varje semester eller affärsresa. Den ger skydd mot oväntade händelser som kan inträffa när du är borta hemifrån, t.ex. medicinska nödsituationer, inställda flygningar, förlorat eller stulet bagage och avbrott i resan.

Att ha en reseförsäkring kan ge dig sinnesro och hjälpa dig att njuta av din resa utan att behöva oroa dig för det oväntade.

Reseförsäkring är ett viktigt skydd

Ett av de viktigaste skälen till att ha en reseförsäkring är att skydda dig själv i händelse av en medicinsk nödsituation. Sjukvårdskostnader kan vara extremt dyra, särskilt om du reser utomlands.

En reseförsäkring kan täcka kostnaderna för medicinsk behandling, inklusive nödtransporter, sjukhusvistelser och läkarbesök. Den kan också täcka kostnaderna för receptbelagda läkemedel och medicinsk utrustning.

Avbokningsskydd

En annan viktig anledning att ha en reseförsäkring är att skydda dig själv i händelse av att resan avbryts. Detta kan ske av många olika skäl, bland annat inställda flyg, problem med hotellet, naturkatastrofer eller personliga nödsituationer. En reseförsäkring kan täcka kostnaden för att boka om ditt flyg och andra utgifter i samband med avbrottet i resan. Detta kan spara mycket pengar och hjälpa dig att komma tillbaka till dina planer.

Bagage och ägodelar

En reseförsäkring ger också skydd för ditt bagage och dina personliga tillhörigheter. Om ditt bagage förloras eller stjäls under resan kan reseförsäkringen täcka kostnaderna för att ersätta det. Detta kan vara särskilt användbart om du har med dig dyra föremål, till exempel elektronik eller smycken.

Teckna en särskild reseförsäkring för särskilda resor

Slutligen kan reseförsäkringen också ge skydd för aktiviteter som äventyrssporter och utflykter, och ge täckning för olyckor eller skador.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha en reseförsäkring när man planerar en resa. Den ger skydd mot oväntade händelser som kan inträffa när du är borta från hemmet, till exempel medicinska nödsituationer, inställda flygningar, förlorat eller stulet bagage och avbrott i resan.

Det kan ge dig sinnesro och hjälpa dig att njuta av din resa utan att behöva oroa dig för det oväntade. Överväg därför alltid att köpa en reseförsäkring innan du åker på någon resa, oavsett om det är för fritid eller affärer.

Strandlivet, bästa livet?

Livet är till för att levas