När ska man boka flyg för bästa pris?

Något som många resenärer förmodligen frågat sig är: När ska man boka flyg för bästa pris? Det korta och enkla svaret är att man ska boka så tidigt som möjligt. Alternativet är att boka så pass sent som möjligt i hopp om att kunna fynda.

När det gäller att boka en flygresa är tajming allt. Med rätt strategi kan du spara hundratals dollar på din nästa resa. Här är några tips som hjälper dig att få bästa möjliga pris på din flygbiljett:

Boka tidigt

Ju tidigare du bokar ditt flyg, desto större är sannolikheten att du får ett bra erbjudande. Flygbolagen släpper vanligtvis sina billigaste platser flera månader före avgångsdatumet, så om du har en resa planerad bör du börja leta efter flyg i god tid.

Eller boka väldigt sent

Har man tur så kan man hitta en väldigt prisvärd sista minuten-resa. Så höll ögonen öppna för man vet kan fynda rejält på riktigt underbara resor ibland.

Var flexibel när det är dags att boka

Om du har flexibilitet att resa på vardagar är det troligare att du hittar ett billigare flyg. Flyg på helgerna är vanligtvis dyrare eftersom de är mycket efterfrågade.

På hemsidan Svenska Backpackers finns det bra tips om hur man gör för att boka billiga flyg med Momondo.

Vanligt misstag

Ett vanligt misstag som folk gör när de försöker boka ett billigt flyg är att de inte är flexibla när det gäller datum och tider för resan. Många människor har specifika datum och tider i åtanke för sin resa och letar bara efter flyg som matchar dessa parametrar.

Men om du är villig att vara flexibel med dina reseplaner har du större chans att hitta ett billigare flyg. Om du till exempel är villig att flyga tidigt på morgonen eller sent på kvällen kan du kanske hitta ett billigare flyg.

Att vara flexibel med dina resedatum, som att resa mitt i veckan eller under mellansäsong, kan också spara mycket pengar. Läs mer om det i detta inlägg.

Jämför för bästa pris

Det enklaste sättet att hitta det bästa erbjudandet är att jämföra olika priser. Använd en webbplats för flygjämförelser som Kayak eller Expedia för att jämföra priser från olika flygbolag och resesajter. I vårat inlägg 5 knep för billigare flygbiljetter finns en bra lista med sajter att kika in för detta ändamål.

Nyttja kampanjer för att boka flyg

Flygbolagen har ofta försäljningar och kampanjer som kan spara pengar på din flygresa. Registrera dig för e-postmeddelanden från flygbolag och resesajter för att hålla dig informerad om de senaste erbjudandena.

Detsamma gäller när man ska boka hotell och vill hitta en så prisvärd vistelse som möjligt.

Internationella flyg

Enligt experter är den bästa tiden att boka internationella flygningar cirka 6-8 veckor i förväg.

Använd inkognitoläget

Vissa flygbolag och resesajter använder cookies för att spåra din webbhistorik, och om du söker upprepade gånger efter samma flygresa kan priset stiga. För att undvika detta kan du använda inkognitoläget när du söker efter flygresor.

När ska man boka flyg för bästa pris?

Genom att följa dessa tips kan du hitta bästa möjliga pris på din flygbiljett, och du kan njuta av din nästa resa utan att bryta banken.

Kort sammanfattat så kan man säga att man bör boka så tidigt som möjligt, försöka använda kampanjer om det finns samt att man ska kolla priser på flera olika datum samtidigt.

Läs mer om detta på vår sida om att boka billiga flygbiljetter.

Pirret i magen innan avresan

Livet är till för att levas