Det finns mycket att säga om taxiförarna i Bangkok och somligas vägran att använda taxameter. Som tur är så är inte alla gjorde av samma skrot och korn. En turist ifrån Danmark hade en väldig tur i oturen att han åkte med just den taxichauffören som han åkte med.

Tänk dig att du just har landat med planet i Bangkok och ska njuta av en härlig semester. Med dig så har du hela reskassan i kontanter av någon anledning, du tänker inte så mycket på det utan den ligger tryggt i en väska.

Du hittar en taxi tillsammans med din partner och ni åker glada iväg mot hotellet. När ni kommit fram så packar ni ur taxin och går för att checka in.

Sen plötsligt så slår det dig, väskan med reskassan… Den ligger kvar i taxin, som har åkt iväg redan. Med 400 000 baht (cirka 120 000 kr). Aj då!

Det är svårt att tänka sig riktigt exakt hur ont i magen man hade fått just då. Förmodligen så var det en riktigt tuff stund för turisten som antagligen förväntade sig att pengarna skulle vara borta för alltid. Ett riktigt snöpligt sätt att inleda en resa på.

Som tur är så var det inga problem! Om du reser med en ärlig person, så som Somsri Ralat visade sig vara, så löser det sig. Turisten ifrån Danmark åkte tillbaka till flygplatsen och fick hjälp att kontakta personal som kunde bistå vid att hitta chauffören Somsri Ralat.

Allting löste sig väldigt väl för turisten då han inom ett par timmar hade fått tillbaka sin väska och alla pengarna. Riktigt fint gjort av taxichauffören att inte behålla pengarna för sig själv, det är uppfriskande med sådana här sanna berättelser om godhjärtade människor.

Dansken lär ha blivit väldigt lycklig över att inte ha tappat bort hela sin resekassa inom en timme efter att ha anlänt i Bangkok. Slutet gott, allting gott!

Om du tappar bort något i en taxi från Suvarnabhumi

Kontakta då genast deras Taxi Service Center, telefonnummer: 02 132 0360 eller AOT Contact Centre på telefonnummer 1722, de har öppet 24 timmar om dagen.


Läs mer på Avresa.se: Boka hotell så billigt som möjligt!