Packa resväskan – Saker att tänka på

Är det dags att packa resväskan igen? Så underbart! Du har säkert gjort det många gånger förut redan. Men har du koll på alla knep som man kan använda sig av för att göra det hela så enkelt så möjligt?

Att packa inför en resa kan vara en skrämmande uppgift. Särskilt om du försöker få plats med allt du behöver i en liten resväska eller ryggsäck.

Men med lite planering och rätt tillvägagångssätt kan du packa allt du behöver för resan och ändå ha plats över.

Gör en lista

Det första steget när du packar inför en resa är att göra en lista över allt du behöver ta med dig. Detta bör omfatta kläder, toalettartiklar, elektronik och andra saker som du kan behöva. Du bör också ha en checklista för annat än packningen. Alltså en checklista för hela resan.

Det är också bra att tänka på vädret och vilken typ av aktiviteter du kommer att göra på resan. Detta eftersom detta påverkar vad du behöver packa.

Glöm inte att ta med uppenbara saker som till exempel flygbiljett och bekräftelse på bokning av hotell.

Packa användbara saker

Därefter bör du fundera på vilken typ av bagage du kommer att använda. Om du reser med en resväska ska du se till att den inte är för tung. Och se också till att den har gott om fickor och fack för organisering.

Om du reser med en ryggsäck ska du se till att den har en bekväm passform och att den inte är för skrymmande.

Blanda kläderna i resväskan

När det gäller att packa kläder är det bäst att hålla sig till en blandning av lätta, mångsidiga plagg som kan kläs upp eller ner.

Undvik att packa tunga eller skrymmande plagg, eftersom dessa tar upp värdefullt utrymme i bagaget. Välj i stället lätta, andningsbara tyger som kan läggas i lager för att ge extra värme.

Necessären

Att packa resväskan är viktigt men den bir aldrig komplett om man glömmer sig necessär. Toalettartiklar Se till att du packar med dig resestorlekar av allt du behöver, till exempel schampo, balsam, tandkräm och deodorant. Glöm inte heller att packa alla mediciner som du kan behöva, liksom alla nödvändiga resehandlingar.

Elektroniken

Slutligen, när du packar din elektronik, se till att ta med laddare, adaptrar och andra tillbehör som du kan behöva. Överväg också att packa en powerbank för att se till att dina enheter förblir laddade när du är på resande fot.

Misstag att undvika när man ska packa resväskan

Här är några av de vanligaste misstagen som folk gör när de packar inför en resa, och hur du kan undvika dem:

Att packa för mycket

Ett av de vanligaste misstagen som folk gör när de packar inför en resa är att ta med sig för mycket. Detta kan göra ditt bagage tungt och skrymmande och kan också göra det svårt att hålla ordning på dina tillhörigheter. För att undvika överpackning bör du göra en lista över allt du behöver ta med dig och hålla dig till den.

Att inte ta hänsyn till vädret

Ett annat vanligt misstag som folk gör när de packar inför en resa är att inte ta hänsyn till vädret. Detta kan leda till att man packar fel typ av kläder eller inte tar med tillräckligt många lager. Innan du packar, kolla prognosen för din destination och packa därefter.

Att inte packa resväskan med det nödvändigaste

Att glömma att packa viktiga saker som mediciner, resehandlingar och laddare kan vara ett stort misstag. Se till att dubbelkolla din lista innan du åker för att säkerställa att du har med dig allt du behöver.

Att inte använda packhjälpmedel

Packkuber, kompressionspåsar och vakuumförpackningspåsar är bra sätt att spara utrymme i bagaget och hålla ordning på dina kläder. Att inte använda dem kan leda till slöseri med utrymme och skrynkliga kläder.

Att inte lämna plats för souvenirer

Om du packar varenda centimeter av ditt bagage kan det bli svårt att ta med dig souvenirer från resan. Överväg att lämna lite extra utrymme i bagaget så att du kan ta med dig en liten bit av resan hem.

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du göra din packning mindre stressig och roligare. Med lite planering och rätt tillvägagångssätt kan du packa allt du behöver för din resa och ändå ha utrymme över.

Packpoint

Reseappen Packpoint är särskilt gjord för att hjälpa dig att packa din resväska på ett smart sätt. Läs mer om den i vårt inlägg om de 10 Bästa Reseapparna här på Avresa.

Video om att packa resväskan

Vill du bli ännu bättre på att packa så kika in den här smarta videon med 25 tips:

Livet är till för att levas

Comments

Comments are closed.