Packningstips: Hur du undviker vanliga packningsfel & packar rätt

Att packa sin resväska kan vara en stressig uppgift för många resenärer. Därför kan man ibland behöva packningstips!

Detta eftersom att det är lätt att packa för mycket eller packa fel saker, vilket kan leda till högre bagageavgifter, svårt att bära väskan eller till och med förlorat bagage.

Här är några tips på hur du inte ska packa din resväska för att undvika dessa problem.

Väskor är bra presenttips för den som älskar att resa

Packa inte för mycket

Det är lätt att packa för mycket, särskilt om du är osäker på vad du behöver på resan. Men att överpacka leder till en tung och ohanterlig väska, vilket kan göra resan obekväm. Vårt bästa packningstips är att begränsa dig till det väsentliga och undvik att packa saker ”bara i fall”.

Packa inte för mycket kläder

Många resenärer har en tendens att packa för mycket kläder. Detta kan orsaka problem på flera sätt. För det första kan det leda till en tung och ohanterlig väska. För det andra kan det leda till högre bagageavgifter. Försök att packa så få kläder som möjligt och använd kläder som du kan tvätta eller återanvända under resan.

Packa inte viktiga saker i incheckat bagage

Om du har viktiga saker som du behöver på resan, som ditt pass, pengar eller mediciner, packa dem inte i din incheckade resväska. Om din väska förloras eller försenas kan det leda till problem. Packa istället dessa saker i din handbagageväska.

Spara plats

När du packar så försök att maximera ytan och utrymmet som du har. Om du till exempel packar skor, packa ned strumpor eller annat i skorna. Och saker som kalsonger och strumpor går att rulla ihop till små kompakta knyten som knappt tar någon plats överhuvudtaget. Här får du verkligen utmana din Tetris-spelande del av hjärnan.

Packa inte förbjudna föremål

Innan du packar din resväska, se till att du känner till de förbjudna föremålen som inte är tillåtna att packa i ditt bagage. Detta inkluderar vapen, sprängämnen, brandfarliga ämnen och andra farliga föremål. Att packa sådana föremål kan leda till allvarliga problem och kan till och med orsaka en säkerhetsrisk.

Planera packningen någorlunda

Vad kommer du att behöva använda mest? Ju oftare något ska användas eller ju mer användbart något är desto enklare borde det vara att nå det i din packning. Tänk på att inte packa saker som ofta behövs längst ned. För då måste du riva ut all packning för att komma åt sakerna.

Packa inte saker som du kan köpa på plats

Det kan vara frestande att packa allt du tror att du behöver på resan, men det kan vara bättre att köpa vissa saker på plats. Till exempel kan du köpa toalettartiklar eller andra små föremål på plats istället för att packa dem i din resväska.

Åker man till exempel till länder där det är billigt att vistas, som Thailand, så är detta tips extra bra.

Packningstips: Video om att packa rätt

Den här videon går igenom och listar saker som du absolut inte ska packa incheckade väska:

Genom att tänka på dessa packningstips kan du packa din resväska på ett effektivt och praktiskt sätt, vilket kan göra din resa mer bekväm och stressfri. Läs mer om att packa resväskan här. Lycka till med din packning!

Livet är till för att levas

Comments

Comments are closed.