Boka hotell

Boka hotell

Att boka rätt boende kan vara jobbigt och långtråkigt, ofta får man klicka eller scrolla sig igenom flera listor och olika hemsidor. Det hjälper definitivt att ha en klar idé om vad man letar efter, på så sätt kan man ställa in filter som ofta finns för att minska ned utbudet som man erbjuds.

¤ = Affiliatelänk

Oftast när vi väljer boende så är det prisklassen som avgör, ofta så vill man ju även få med flera olika saker på boendet man väljer för att täcka alla behov och önskemål. Till exempel är det ju ofta härligt med en pool nära till hands eller en restaurang som är enkel att nå om man blir hungrig.

Följande är saker som du bör fundera på om du behöver eller vill ha:

 • Air Condition eller fläkt
 • All inclusive
 • Bar
 • Kylskåp på rummet
 • Pool
 • Reception öppen dygnet runt
 • Parkering
 • Restaurang
 • Spa-anläggning
 • Svensktalande personal
 • Underhållning på hotellet
 • Utflyktsbokning

Tänk igenom vad just du behöver för att göra din vistelse så härlig som möjligt och börja sedan att leta boendet som passar just dig.

Boka hotell

Bokningssidor

Det finns gott om olika bokningssidor och tjänster att använda för att hitta rätt hotell. Åker man inte charter utan bokar allting separat så kan man komma undan billigare. Med det sagt så kan ett bra charter-erbjudanden också spara dig pengar så man gör gott i att jämföra priserna för charter och för separat bokning.

Populära bokningssidor är till exempel Agoda(¤), Booking(¤) och Expedia(¤). Här kan man också vara medlem hos allihopa, det kostar ingenting, för att vissa gånger så kan en bokningssida ha ett riktigt fint erbjudande på ett boende. Det kan man spara mycket pengar på om man har lite tur och orkar leta runt.

Hotelltips

Här på hemsidan kan du hitta en lista med tips om bra hotell som andra resenärer har besökt, på så sätt kan du snabbt och lätt hitta bra boenden till resan!

Hotell
Vandrarhem
Lägenheter/Hus

Läs recensioner

Lite på andra människors upplevelser. Om många recensioner säger samma sak, ja då är det förmodligen så. Det går ju också jättebra att fråga i olika grupper på Facebook för att höra om vad folk tycker om ett specifikt boende. På samma sätt kan man få tips om boenden man inte hittat ännu, var aldrig rädd för att fråga och ta till dig av det som står i recensionerna.

Genom att läsa andras recensioner kan du enkelt skippa ett boende som kanske hade förstört din vistelse under semestern. Sen så ska man också ha i åtanke att det oftast är missnöjda kunder som lämnar recensioner, så ta allt med en nypa salt.

Boka hotell

När bör man boka?

Om du vet precis vilka datum du ska vara borta och om du reser under högsäsong så kan du gott och väl boka direkt via nätet. Ska du däremot åka iväg under lågsäsongen så kan det faktiskt vara värt att bara boka en natt eller två i förväg för att sedan förhandla ned priset på plats.

På så sätt så kan du spara en del pengar om det vill sig väl. Oftast måste man stanna i minst en vecka för att kunna förhandla ned priset, under lågsäsong så är det oftast enkelt att förhandla sig till ett bättre pris.

Njut av boendet som du väljer och kom ihåg att lämna en recension för att hjälpa andra resenärer hitta rätt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.