Buss och bil

Buss och bil

Att åka på sightseeing på egen hand är ju aldrig fel. Har man hyrt en bil så kan man välja själv när man vill åka, var man vill åka och var man vill stanna längs vägen. Att åka buss är ofta billigare än att hyra en bil men man får mindre frihet att själv bestämma över resans utformning.

Det finns en del saker som man bör ha i åtanke när man hyr bil utomlands. Se till så att din försäkring täcker dig utomlands. Se till att du har ett internationellt eller lokalt körkort som uppfyller kraven för att du ska få framföra ett fordon där du är. Är det vänster eller högertrafik? Du kanske behöver köra sakta i början och träna lite för att vänja dig vid lokala trafikregler.

Hyra bil utomlands

Det finns alltid seriösa och mindre seriösa aktörer. Googla gärna på biluthyraren som du har tänkt att pröva för att se vad recensionerna säger. Filma och/eller fotografera skicket på bilen så att du inte får skulden för någon annans misstag när du ska återlämna fordonet.

Det skadar heller inte att gå till flera olika uthyrare för att jämföra priser och tillgängliga fordon. Glöm inte heller bort att kolla så att platsen du bor på har en parkeringsplats i direkt anslutning eller i närheten så att du inte måste gå flera kilometer från en ledig parkering till boendet.

Och som sagt, se verkligen till att din försäkring täcker dig när du kör utomlands. Skulle en olycka ske och du inte har en ordentlig försäkring så kan det bli väldigt krångligt och dyrt. Ta det säkra före det osäkra så att du kan njuta av semestern.

Buss och bil

Boka buss

Beroende på var man är så kan det antingen finnas gott om bussar eller nästintill inga bussar alls. Det skadar inte att göra lite efterforskning innan resans avgång för att se hur läget är. Längre destinationer så kan en buss vara skön då man kan sova på bussen

I vissa länder så uppmanas man att inte åka, eller att vara väldigt försiktig om man åker, nattbussar. Googla och läs recensioner för att se hur läget är i landet som du har tänkt att besöka. Se också till att vara ute i god tid så att du inte råkar missa bussen.

Vill du åka buss till flygplatsen i Sverige och slippa lämna bilen på en långtidsparkering så kan du kika in Nettbuss(¤) som har bekväma och smidiga bussresor inrikes.

Vill du åka på en bussemester utomlands så kan du kika in Rosa Bussarna som är populära med goda omdömen från många resenärer.

Ha en härlig resa!

Buss och bil

¤=Affiliatelänk

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.