Flygbiljetter

Billiga flygbiljetter

Flygbiljetten eller boendet brukar vara den största utgiften på resan. Just därför så är det extra bra om man kan komma undan billigt när man ska boka. Det finns en del tips och tricks som man kan använda för att få ned priset.

Tidigt ute

Det är i regel bäst att boka så tidigt som möjligt, det kan dock variera lite beroende på var i världen man ska flyga. Helst ska man boka runt 53 dagar innan avgång enligt en undersökning. Tisdagar eller onsdagar brukar vara billigast att flyga på och lördagar dyrast. Det kan låta lite konstigt men i genomsnitt så bokar man runt 6% billigare på kvällar än på eftermiddagen.

Inrikesflyg bokas i genomsnitt billigast 57 dagar innan avfärd. Utrikesflyg bokas i genomsnitt billigast 171 dagar innan avfärd. Ska du åka under högsäsong så är det extra viktigt att vara ute i god tid.

SkyScanner och Momondo

Skyscanner och Momondo är två exemplariska tjänster som kan hjälpa dig när du ska boka din flygbiljett. Du kan enkelt gå in på vardera sida och söka för datumen du vill åka plus att du får en överblick över datumen före och efter de du valt så att du lätt kan hitta en billigare dag att flyga på.

Sidorna är bra för att hitta billiga flygbiljetter men i regel så är det sedan billigare att boka direkt med flygbolaget som du har valt. Det vill säga sök fram flygen genom Skyscanner eller Momondo men gå sedan in på flygbolagets egen hemsida för att genomföra bokningen.

boka billiga flygbiljetter

Flygbolag

Om man inte vill boka genom en tredjepart så kan man gå direkt in på bolagens hemsidor. Det finns gott om olika flygbolag att välja mellan. Här är ett par bolag som du kan kika på(affiliatelänkar):

 • AirAsia
 • Cathay Pacific
 • Etihad
 • Emirates
 • EVA Air
 • FinnAir
 • Hainan Airlines
 • Norwegian
 • Lufthansa
 • RyanAir
 • Singapore Airlines
 • ThaiAir
 • Tui
 • Qatar Airways

Skiljer vad som ingår

Även om du hittar en flygbiljett som till en början ser väldigt billig ut så kan den visa sig bli dyrare än andra biljetter. Norwegian är ett praktexempel på detta. Grundbiljetten i sig är oftast billig men när man börjar lägga till saker som baggage, mat, ombokningsskydd med mera så kan priset dra iväg.

Det skiljer också mycket från bolag till bolag kring vad som ingår under själva flygresan. Vissa bolag bjuder gärna på filtar, hörlurar och förfriskningar medan andra bolag tar ut saftiga priser för samma saker. Just därför så är det bra att göra åtminstone lite efterforskning kring bolaget man funderar på att resa med.

boka billiga flygbiljetter

Vad ska man ha med på planet?

Om du inte vill köpa något på planet så kan det vara bra att köpa med sig vatten och en macka åtminstone. Vätskan måste handlas efter att man passerat säkerhetskontrollen.

Har du svårt att sova så kanske öronproppar och en ögonbindel är bra att packa med i handbagaget. Likaså en filt och lite varmare kläder eftersom att det ofta kan bli rätt så kallt på flygplanen. Det beror ju dock givetvis på hur länge man ska flyga.

Långflyg nuförtiden är rätt så behagliga jämfört med tidigare eftersom att man oftast har en liten skärm framför sig där man kan välja filmer, serier, spel eller musik att fördriva tiden med.

Viktigt att tänka på

Kom i god tid till flygplatsen! Håll koll på klockan när du väl är där så att du inte missar planet för att du strosade runt i tax free:n för länge. Packa alltid din egen väska och se till att följa reglerna för vad som skall ligga var.

Vissa länder, till exempel Thailand, kräver att om man inte har ett färdigt visum så måste man ha en utresebiljett att visa upp. Har man åkt enkelresa för att boka hemresan senare, vanligt vid längre vistelser utomlands, så kan det vara en bra idé att boka en billig utresebiljett bara för att ha något att visa upp.

Passet ska i regel alltid vara giltigt 6 månader efter datumet för hemresan. Om du känner att det kan bli lite väl nära passets utgångsdatum så skaffa ett nytt så slipper du tänka mer på det.

Ha kul och njut av resan! Även fast att du inte är framme vid destinationen så är du redan ute och reser, slappna av och njut av det!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.