Res medvetet

Res medvetet

Res medvetet när du ska ut på vift, var en medveten konsument som föregår med gott exempel. Släng inte saker hur som helst utan plocka med dig ditt skräp till en papperskorg. Det här är egentligen en sådan sak som inte ska behövas belysas men det är lika bra att säga det en gång för mycket än en gång för lite.

Även om du är utomlands och i totalt semesterläge så gäller det att tänka på naturen och miljön. Svenskar är i regel väldigt bra på att göra detta eftersom att vi är välutbildade inom miljötänk och kring hur skräp påverkar naturen. Beroende på var i världen man åker så kan det vara si och så med det tänket från lokalbefolkningen.

Plast förgiftar världen

Om du ska gå till affären på hörnet för att köpa en glass eller småsaker, tacka gärna nej till en plastpåse för att spara på naturen. Ta med en väska som du använder för att packa ned matvaror och småsaker i istället. Desto mindre plast som används desto bättre. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Släng heller inte skräp på gatan och framförallt inte på stranden. Haven är redan tillräckligt förorenade som det är, så var noga med att slänga saker i papperskorgar. Finns det inga papperskorgar på stranden? Ta med sakerna till hotellet eller tills du hittar en papperskorg utomhus.

Föregå med gott exempel och dra ditt strå till stacken. Det finns få saker som är så deprimerande som att komma till en underbar strand som är helt täckt av skräp. Är det många fåglar som rotar runt i papperskorgarna där du är? Spara skräpet i en påse eller tygväska och ta med det till ett ställe med färre fåglar som sliter ut skräpet.

Res medvetet

Konsumera medvetet under resans gång

Stöd inte barnarbete, kommer det fram ett litet barn på stranden som vill sälja armband så är det tyvärr oftast barnets förälder som sitter i närheten som tjänar pengar på det.

Är det djur som behandlas dåligt eller utnyttjas på olika sätt? Avstå då att ta den där bilden med den häftiga ödlan. Makten ligger i konsumenternas händer och slutar turister stödja skadligt beteende mot andra människor och djur så försvinner förhoppningsvis den affärsidén.

Innan du betalar för hästridning på stranden eller för ett foto med ett exotiskt djur, tänk efter en och två gånger. Hur mår djuret eller personen? Hur behandlas personen eller djuret? Är det något som du verkligen bör stödja med dina pengar? Det är lätt att sitta och klaga på något sköts men det är konsumenten som har makten att förändra situationen.

Gör ditt bästa för att värna om planeten och dess invånare medan du njuter av din resa.

Res medvetet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.