Reseförsäkring

reseförsäkring

Att ha rätt försäkring kan bli direkt livsavgörande om något skulle gå fel under resans gång. Ska du vara ute på vift i färre än 45 dagar så behöver du oftast inte teckna en separat reseförsäkring. Din hemförsäkring täcker dig fortfarande oftast i 45 dagar efter utresa.

Ska du vara ute och rese längre än så, ja då bör du ordna en separat reseförsäkring. Det finns en del olika bolag och olika saker att tänka på när man tecknar sin reseförsäkring. Vilket bolag som är bäst för dig kan variera på var i världen du ska åka, men framförallt på vad du vill att försäkringen ska täcka.

En bra reseförsäkring bör minst täcka dig vid sjukdom och olyckor, det bör ingå täckning för kostnader att få transport hem till Sverige vid en allvarlig sjukdom eller skada.

Vill man ha skydd mot att bli bestulen under resans gång så brukar det oftast gå att ordna genom tillägg i försäkringen som man har valt. Avbokningsskydd brukar man också få lägga till separat och det kan vara värt det om man ska göra många utflykter.

Tänk också på att beroende på vilket kreditkort du använder så kan det ingå en reseförsäkring vid bokning med just det kortet.

reseförsäkring

Förlänga eller boka separat reseförsäkring?

Beroende på vilket försäkringsbolag du har i Sverige så kan det vara billigare, smidigare och enklare att förlänga din hemförsäkring för din vistelse utomlands.

Ibland så är det däremot billigare att boka en reseförsäkring genom ett annat försäkringsbolag, till exempel ERV.

Mitt tips är att du kollar upp priset för din vistelse och vad som ingår i försäkringen hos ditt nuvarande försäkringsbolag, men också hos olika andra försäkringsbolag. På så sätt kan du jämföra priserna och vad som ingår för att se vilken försäkring som är allra bäst för just dig och för din resa.

Att resa en längre tid utan en ordentlig försäkring är inte att rekommendera för om det vill sig illa så kan det bli oerhört dyrt och krångligt. Stay safe!

reseförsäkring

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.