Sol och Strandliv

Sol och strandliv

Har du och eller din familj siktet inställt på en härlig solsemester med mycket sol och strandliv? Se till att skydda er ordentligt för att slippa problem med solen och på stranden. Det är inte mycket som man behöver tänka på men det kan göra skillnad på en underbar och en hemsk semester.

Vid sol och strandliv så är det jätteviktigt för alla resenärer att skydda sig emot solens strålning, framförallt om du åker med små barn. Stanna inte för länge i solen i början av semestern utan låt kroppen få vänja sig sakta men säkert.

Det skadar aldrig att ha en T-shirt och en mössa på sig utöver badshortsen eller badkläderna. Ska man spendera flera timmar under en gassande het sol så kan man lika gärna ta det säkra före det osäkra. Det sista man vill är ju att bli solbränd redan första dagarna för att behöva gömma sig på hotellrummet.

Ta det sakta men säkert och spendera tid i skuggan innan du känner att du börjar bli solbränd. Det är också viktigt att dricka mycket vatten om du spenderar mycket tid i solen. I början av semestern kanske det kan vara en bra idé att använda ett starkare solskyddsmedel. Efter att par dagar kan du byta till ett litet svagare om du känner för det.

Kom ihåg att smörja in ansiktet,, halsen, öronen och näsan ordentligt för det är väldigt vanligt att bränna sig där. Är det blåsigt ute? Var extra noga med solen då för man märker inte att man blir bränd innan det är för sent.

Sol och strandliv

Om du blir solbränd

För mycket sol och strandliv kan tyvärr leda till en ordentlig solbränna. Låt huden få vila sig undan solen om så skulle ske. Smörj in med Aloe Vera eller liknande hudsalvor för att återfukta och lugna ner huden. Salvor med Aloe Vera är väldigt bra för de svalkar brännan samtidigt som det hjälper huden att återhämta sig snabbare.

Är du redan solbränd så håll dig under ett parasoll och låt huden få återhämta sig, om du fortsätter att sola så kommer du att vara solbränd längre. Använd gärna klädesplagg som skyddar huden ytterligare om du redan är solbränd.

En ordentlig solbränna kan faktiskt leda till brännskador och till hudcancer så visa respekt för solen samtidigt som du njuter av semestern. Ta det säkra före det osäkra! för visst vill man komma hem med lite färg på huden, men man vill inte komma hem röd som en tomat!

Sol och strandliv

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.