Vaccinationer

Vaccinationer

Vaccinationer diskuteras ofta innan man ska iväg på semester. Som med i stort sett allting som rör en resa så varierar svaren och frågeställningarna på var man ska åka men också på när man ska åka. Ska man till en resort i Grekland kanske man inte behöver fundera för mycket på det men ska man till Thailands djungler så är det en viktig aspekt.

Vad finns det för vanliga sjukdomar på platsen du ska till? Går det att vaccinera sig mot dessa? Vad kostar vaccinen och vad har vaccinen för biverkningar? Man får gå igenom informationen man har för att se vad svaret kan tänkas bli. Det skadar heller inte att rådfråga en vaccinationsklinik men ha i åtanke att deras jobb går ut på att sälja vacciner.

Twinrix

Twinrix är en vanlig vaccination för utlandsresenärer, framförallt om man åker till Sydamerika, Afrika eller Asien. Twinrix skyddar mot både Hepatit A och B som man kan få via mat eller sexuella akter. Det är ett populärt och väl omtyckt vaccin då man inte behöver ta så många sprutor för att vara skyddad länge.

Sjukdomarna som det skyddar mot är allvarliga och eftersom att vaccinet är relativt billigt så bör det vara ett givet vaccin att ta om man ska till platser där Hepatit A eller B är vanligt förekommande.

Se till att läsa på om möjliga reaktioner mot allergier eller med andra åkommor, det bör även personalen på vaccinationskliniken ha koll på.

Vaccinationer

Vaccinationer

En vaccination kan var skillnad på liv och död. Som tur är så finns det vaccin mot det mesta. Det gäller dock att kolla upp destinationen för semestern i förväg för att vissa vaccin behöver man börja ta flera månader innan resans avgång för att vara skyddad.

Ska man till exempel till en djungel där malaria är vanligt förekommande så bör man börja äta malariatabletter i förväg för att bygga upp resistans mot sjukdomen.

Köp inte alla vaccin som du blir tipsad om bara för sakens skull utan fundera igenom om du kommer befinna dig i en riskzon och om det är aktuellt för dig med just det vaccinet. Var ute i god tid så att du inte missar chansen att vaccinera dig innan resans avgång.

Myggor bär på många hemska sjukdomar världen över. Myggmedel är därför alltid bra att ha med sig om man är på en sådan plats med mycket mygg med farliga sjukdomar. Att inte bli smittad är bästa skyddet mot en sjukdom så tänk igenom dina kläder och vad för försvar du har redan innan du åker till en utsatt plats.

På så sätt slipper du missa semestern på grund av sjukdom!

Vaccinationer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.