Värna om djuren

Värna om djuren

Under en utomlandsresa så stöter man ofta på många olika sorters djur under olika förhållanden. Hur kan man se till att man inte stödjer djurplågeri? Hur värnar om bäst om djuren när man är ute och reser? Det behöver inte vara krångligt men det är viktigt att ha i åtanke att det man gör har direkt inverkan på både djur och människor.

Vilka djur man stöter på varierar ju givetvis kraftigt beroende på var man åker på semester. Oavsett vilka djur du stöter på så snälla, tänk på att inte stödja djurplågeri. Visst kan det verka härligt att rida på hästar längs strandkanten? Men för hästarna kanske det inte är härligt alls, att stå ute i solen hela dagen för att släpa runt på turister.

Stötta inte djurplågeri

Att rida på elefanter en vanlig sak som turister vill göra i till exempel Asien. ”Träningen” som elefanterna går igenom för att bli ridbara av turister är riktigt, riktigt hemsk. Det är inget som någon bör vilja stödja eller uppmuntra. Avstå om du är osäker på att djuren behandlas bra eller mår bra.

I Sverige har vi höga krav på Zoo:n och djurparker men utomlands så är kraven och tillsynen tyvärr ofta väldigt dålig. Djurens områden att vistas på är ofta trånga och utan nödvändiga skydd mot naturens krafter.

Om du vill besöka ett Zoo eller en djurpark utomlands så är det en bra idé att Googla först och att beställa sen. Om många recensioner skriver att djuren har det dåligt och trångt, tänk då noga efter om du verkligen vill stödja en sådan djurhållning.

Det är konsumenten som har makten att förändra och att ställa krav om myndigheter inte tar sitt ansvar. Var därför noggrann med var du åker och stödjer under resans gång. Det går att se och träffa djur som inte behandlas illa men det kan krävas lite efterforskning.

Värna om djuren

Hjälpcenter är bättre än Zoo:n

Som tur är så finns det alltid människor som står upp för djurens rätt och välmående. Djurparker och Zoo:n brukar vara enkla att hitta men det man bör leta efter är hjälpcenter för djur som behandlats illa men räddats. Åk hellre till en sån plats och lär dig om hur djuren behandlas samtidigt som du stöttar organisationer som arbetar med att rädda djur.

Man kan lära sig många viktiga läxor på en sådan plats och med gott samvete köpa souvenirer som går till att sköta hjälpcentret. Ingen sund person bör vilja stötta djurplågeri men ibland så tänker man inte ens på det förrän långt senare.

En trevlig försäljare med en gullig apa på axeln som du kan få ta bilder med för en liten summa kanske verkar som en rolig sak. Men är det verkligen det? Hur mår egentligen djuret som måste släpas runt hela dagen för att ta bilder med turister? Är det ett värdigt liv?

Dina pengar kan antingen stötta en förändring eller att saker och ting fortsätter som det är just nu. Var därför noggrann med hur, när och var du spenderar dina pengar under resans gång så kan du åka hem med gott samvete.

Värna om djuren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om
Avresa.se är en sida som hjälper dig att maxa din resa på bästa möjliga sätt.

Förhoppningsvis så kan du hitta hjälpsamma tips, billiga kampanjer och mycket mer här.

Tack för att du har besökt sidan, du får väldigt gärna dela den på sociala media om du gillar den.