Att lyckas sova på långflyg är tyvärr inte alltid det lättaste och ibland när man väl somnat så blir man väckt på direkten. Som tur är så finns det en del småknep man kan använda sig av för att få kroppen att förstå att det är dags att sova.

Lyckas man inte sova på långflyget så kan det vara väldigt jobbigt när man kommer fram. Att behöva hantera ett nytt land och allt vad det innebär när man är låg på energi är sällan en höjdare. Så planera inför flyget och se till att du har det som du behöver för att kunna somna.

Öronproppar

Ett självklart hjälpmedel som hjälper till att stänga ute störande ljud. Öronpropparna går även bra att använda med ett par brusreducerande hörlurar för maximal effekt och inre ro.

Ögonmask

Denna pryl kan göra större skillnad än vad man tror. Att ha det helt svart framför ögonen kan vara väldigt avslappnande och få kroppen att börja förbereda sig för sömn.

Filt

En skön filt hjälper dig inte bara att hålla värmen uppe i de oftast så kalla flygplanen utan den ger även en mysig och avslappnande känsla. Vira in dig i filten, en scarf eller något liknande och mys dig till sömns.

Varma strumpor

Varma och fluffiga strumpor håller tårna och fötterna varma och gör det enklare att sova på långflyg, åtminstone för mig! Plus att det är mycket skönare än att ha ett par skor på sig.

Nackkudde

En kudde för nacken hjälper bra mot de allt som oftast mindre sköna sittställningarna man får anta i en flygstol. Flygbolagens egna kuddar är oftast tunna och kliar, så det kan vara väldigt bra att ta med sig en egen.

Tandborste

Att borsta tänderna är inte bara oftast en del av rutinen man har innan man går och lägger sig, utan det gör även att man känner sig fräschare under en långflygning.

Drick te

Te kan ha en väldigt avslappnande effekt, gärna då kamomillte, och hjälpa dig att somna på flyget. En tepåse är lätt att få med sig och varmt vatten brukar alltid finnas tillgängligt.

Sömnmedel

Sömnmedel kan givetvis vara hjälpsamma men bör ändå ses som en sista utväg. Det är tyvärr lätt att bli beroende av sömnmedel och därför så bör man vara försiktig med att använda dessa.

spacer avresa.se resor resa tips tricks flygbiljetter flyga

Läs Mer

Trevlig resa!